HABERLER

Balda Rutubet Tayini

Balda rutubet tayininin esası; kırılma indisinden faydalanarak rutubet % miktarının bulunması ilkesine dayanır. ... devamı

dün 38 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Konservelerde Görülen Bozulmalar

Konserveleme, ısıl işlemlerle mikroorganizmalardan arındırılmış ürünün hermetik koşullarda ve hermetik kaplarda saklanması iş ... devamı

6 gün önce 138 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kırılma İndisi

Kırılma indisi, maddenin kaynama noktası, erime noktası, yoğunluğu gibi fiziksel özelliklerinden birisidir ve her maddeye özg ... devamı

15 gün önce 188 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarım

Organik tarım ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik olarak insana ve çev ... devamı

22 gün önce 163 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurtada Görülen Bozulmalar

Kabuklu yumurta yapısı gereği mikroorganizmalara karşı en iyi korunan gıdalardan birisidir. ... devamı

27 gün önce 260 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Likit Pastörize Yumurta

Yumurta sofralarımızda sık kullandığımız, besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. ... devamı

bir ay önce 319 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fipronil Nedir?

Fipronil maddesi hayvanlardaki pire, bit ve keneleri yok etmek için kullanılan bir böcek ilacıdır. ... devamı

bir ay önce 378 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sofralık Zeytin Depolama

Her gıda maddesinin belirli bir raf ömrü bulunmaktadır. ... devamı

2 ay önce 314 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Okul Sütü Programı'na İlişkin Tebliğ

Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişm ... devamı

2 ay önce 290 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi Nedir?

Ürün takip ve doğrulama sistemi, sahte, taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretimini satışını engeller. ... devamı

2 ay önce 433 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Türk Gıda Kodeksi Enerji İçecekleri Tebliği

Enerji içeceklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınm ... devamı

3 ay önce 426 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Üzüm Pekmezi Tebliği

Üzüm pekmezinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve p ... devamı

3 ay önce 732 Okunma Mikrobiyolojik Analiz