Gıdalar ve Gıda İşletmeleri İçin Standart Operasyon Prosedürleri

62 kez okundu

10 gün önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Gıda Hijyeni ve Güvenliği» Gıdalar ve Gıda İşletmeleri İçin Standart Operasyon Prosedürleri

Personel ve Personel Hijyeni
 
SOP1: Çalışan sağlığı ve personel hijyeni
SOP2: El yıkama
SOP3: Eldiven ve alet ekipman kullanımı
SOP4: Duyusal test metodları
SOP5: Çalışanların yeme içme alanları
SOP6: Aralar ve yemek molaları
SOP7: Kan ve vücut salgıları ile temas

Tesis ve Ekipmanlar


SOP8: Ekipmanların temizliği ve sanitasyonu
SOP9: Yıkama makineleri-Yüksek sıcaklık
SOP9a: Yıkama makinesi 1: Sıcaklık İzleme Formu
SOP9b: Yıkama makinesi 2: Sıcaklık İzleme Formu
SOP10:Yıkama makinesi-Kimyasal Sanitasyon
SOP10a: Yıkama makinesi Kimyasal İzleme Formu
SOP11: Elle yıkama
SOP11a: Elle yıkama İzleme Formu
SOP12: Buz makinesi kullanımı
SOP13: Pest Kontrol
SOP14: Termometrelerin Kalibrasyonu
SOP14a: Termometrelerin Kalibrasyon Kayıtları
SOP15: Termometrelerin Kullanımı
SOP16: Alet ekipmanların bakım ve onarımı

Gıdaların İş Akışı

SOP17: Satın alma
SOP18: Mal kabul
SOP18a: Mal kabul sıcaklıkları
SOP19: Depolama
SOP19a: Donmuş ürün depoları sıcaklık kayıtları
SOP19b: Buzdolabı sıcaklık kayıtları
SOP19c: Soğuk depo sıcaklık kayıtları
SOP20: Donuk gıdaların çözündürülmesi
SOP21: Soğuk tüketilecek gıdaların hazırlanması (sandviç, meze vb.)
SOP22: Pişmiş Gıdalar
SOP23: Servis Edilecek Gıdaların Bekletilme Sıcaklıkları (restaurantlarda)
SOP24: Gıdaların soğutulması
SOP24a: Soğutma sıcaklıkları
SOP25: Gıdaların tekrar ısıtılması (arta kalanların)
SOP25a: Tekrar ısıtılma sıcaklıkları
SOP26: Servis Sıcaklıkları
SOP27: Gıdaların mutfaktan servis salonuna taşınması
SOP28: Gıdaların Servisi

Tüketici İletişimi

SOP29: Gıda kaynaklı hastalıklar ile ilgili şikayetlerin cevaplanması
SOP29a: Gıda kaynaklı hastalıklar vaka rapor formu
SOP30: Gıdalara fiziksel kontaminasyonlardan sorumlu kişi
SOP31: İşletmeye ziyaretçi girişleri
SOP32: Acil durumlarda gıda güvenliği

Çalışan Oryantasyonu ve Eğitimi

SOP33: Yeni başlayan personel oryantasyonu
SOP33a: Yeni personel oryantasyonu ve gıda güvenliği kontrol listesi

Gıda Güvenliği ve HACCP Eğitimi ve İzleme


SOP34: Gıda Güvenliği ve HACCP Eğitim Programı
SOP34a: Yıllık eğitim takvimi formu
SOP34b: Çalışan eğitim planı
SOP34c: Personel görev listesi
SOP35: Sürekli Kalite Gelişimi İçin İÇ Denetim
SOP36: Gıda Güvenliği ve HACCP Doğrulama Programı
SOP37: Kayıt Tutma ve Dokumantasyon
 
Hijyen kontrolünde elinizi güçlendiren ürünümüz Hytech Slide'a yakından bakınız.
 
Hytech Slide alet, ekipman, personel gibi tüm yüzeylerden (katı/sıvı) mikrobiyolojik analiz yapmanızı sağlayan bir üründür.
 
Hytech Slide hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ.
 
Hijyen analizlerinizde Hazır besiyerlerimizi güvenle kullanabilirsiniz.
 
Hazır besiyerleri hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ.
 

Etiketler Personel Hijyeni, Gıdaların İş Akışı, Tüketici İletişimi, Gıdalarda prosedür, Gıda Güvenliği, HACCP Eğitimi