Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik

4225 kez okundu

9 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Mikrobiyolojik Analiz» Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik

Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
 
Şu an yürürlükte olan tebliğde aşağıdaki değişiklikler gerçekleşti:
 
 
Pastırmada, çemen hariç olmak üzere nem miktarı kütlece  %45 olan nem miktarı, en çok % 50 olacak şekilde değiştirildi.
 
Tebliğ kapsamında emülsifiye et ürünü üretiminde, bileşen olarak bitkisel sıvı yağ kullanılabileceği belirtildi.
 
 

Et ürünlerinin satışının yapıldığı ortamı mümkün olduğunca mikrobiyolojik canlılardan arındırmak gerekir. Personelin göstereceği özenin yanı sıra (Eldiven, önlük, galoş vs.) ortamı bakterilerden arındırmak için giriş ve çıkışlara Diatek tarafından satılan Hypass (Antimikrobiyal Dezenfektanlı Paspas) konarak kontaminasyon riski azaltılabilirsiniz. Hytech Slide ile hijyen kontrollerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.  

Hypass hakkında bilgi için burayı TIKLAYINIZ. 


Hytech Slide hakkında bilgi için burayı TIKLAYINIZ.