Vancomycin Dirençli Enterokoklar

8360 kez okundu

9 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Mikrobiyolojik Analiz» Vancomycin Dirençli Enterokoklar

Chromogenic Agar for Vancomycin-Resistant Enterococcus  (VRE) besiyeri  Vancomycin – Dirençli Enterokok  tespit etmek için Condalab tarafından üretilmiştir.
 
İnsanlarda gastrointestinal sistem florasının elamanı olan enterokoklar, önemli hastane infeksiyonu etkenleri arasındadır.
 
Enterokoklar, insanlarda gastrointestinal sistem florasında doğal olarak bulunurlar. Bağışıklığı zayıf insanlarda hastalık yapma potansiyeline sahiplerdir. Tedavilerinde kullanılan Vancomycin’e dirençli enterokoklar ilk defa 1979 yılında Fransa’da tespit edilmiştir.
 
VRE dahil tüm enterokokların hastadan hastaya direkt olarak ve/veya kontamine eller, kontamine yüzeyler veya tıbbi aletler yoluyla indirekt olarak transferinin mümkün olduğu bilinmektedir. 
 
VRE yayılımının önlenebilmesi için, tüm korunma ve kontrol önlemlerinin titizlikle uygulanması ve sürekliliğinin sağlanması gerekmektedir. 
 


 
DiaTek tarafından satışa sunulan bu besiyerinde vancomycin dirençli enterekokların gelişimi için gerekli maddeler mevcuttur. Kromojenik moleküller bakteri tarafından kullanıldığında yeşilimsi-mavi renkte koloniler gözlemlenir. Besiyeri sahip olduğu önleyiciler sayesinde istenmeyen bakteri gelişimini önler. Vancomycin duyarlı olan Enterococcus faecalis gelişimini engeller.
 
Enterokoklar, normal gastrointestinal ve kadın genital sisteminin flora elemanı olduğundan bu infeksiyonlar hastanın endojen florasından kaynaklanmaktadır. Bulaşma ise direkt olarak hastadan hastaya transferle, kontamine eller veya yüzeylerle olabilmektedir. Sağlık personelinin sürekli ellerini temiz tutması Vancomycin dirençli enterokokların yayılmasını önleyecektir.