SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

gara rufa

Merhabalar! Yeni başladığım su ürünleri ihraç firmasında yapmam gereken analizler nelerdir ? taze ürün olarak avcılık ve yetiştiricilik yolu ile elde edilmiş yaklaşık 30 çeşit balık balıkçılık deposuna geliyor karides ve sübye işlenerek diğer ürünler ise işlenmeden ihraç ediliyor swap analizi ve el probları ile yapmam gereken analizler nelerdir ve nasıl temin edebilirim??

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Swap analizi ile yüzey, alet, ekipman ve personellerde hijyen tespiti yapabilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz Hytech Slide isimli ürünümüzle ilgili bilgileri aşağıdaki linkte ayrıntılı bilgi şekilde bulmanız mümkündür. 
 
Ancak son ürünlerinizde yapılacak analizleri petride besiyerleri ile yapmanızı öneririm. Bu şekilde çok daha sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz. Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'ne göre ürettimini yaptığınız ürüne göre farklılık gösterecek şekilde Salmonella, Listeria ve E. coli bakterilerinin analizini yapmanız gerekmektedir. Besiyerleri ile gıdaların mikrobiyolojik analizleri ile ilgili bilgileri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz. 
 
Gıdaların Mikrobiyolojik Analizi Bilgilendirme Videosu: http://www.diatek.com.tr/VideoDetay/Gidalarin-Mikrobiyolojik-Analizi_2192_1_1.htm 
 
 

Cevaplayan : DiaTek