SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

.

 
merhaba, labratuvar kurulumunda firma içinde, devlet teşviği almak için belli bir standart olması gerekliliği vurgulandı. ancak bu kurulum 17025 nolu ts satandartı mıdır? Meyve ve sebze kurutma prosesimiz var. Koruyuculu olan veya olmayan ürünlerde var. firmamız bünyesindeki test ve deneyleri yaparken devlet teşviği yapmak için kılavuz ne olmalıdır?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Laboratuar kurulumu için uygulanan standart bahsettiğiniz gibi 17025 numaralı standarttır. Gıda analizleri için ilgili yönetmeliğe de uymak gerekmektedir. (Özel Gıda Kontrol Laboratuvarlarının Kuruluş ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik için tıklayınız.) KOSGEB, işbirliği - güçbirliği destek programı ile ürün ve hizmet standartlarını geliştirmeleri amacıyla ortak laboratuar kurulumu konusunda destek vermektedir.  Bu destek için yine bu standarda uyulması gerekmektedir. (KOSGEB ile ilgili bilgi almak için tıklayınız.) Alanında öncül bilimsel ve teknolojik bilgi üreten ulusal/uluslararası kuruluşların, geleceğin teknolojilerini geliştirmeye dönük bilimsel hedefler içeren araştırmaları  TÜBİTAK 1515 - Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programları ile desteklemektedir. (Detaylı bilgi için tıklayınız.)
 

Cevaplayan : DiaTek