SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

fatih

Merhaba, Hazır yemek üretiminde sıklıkla karşılaşılan durumlardan biri olan numune alma işleminde sıcak ürünlerden numune alındığında, soğutma işlemi sırasında ambalajın ağzının kapatılıp kapatılmaması konusunda görüşünüzü ve numune soğutma işleminin nasıl yapılması gerektiği hakkında yardımlarınızı bekliyorum.İyi çalışmalar..

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Merhabalar Fatih Bey; çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Aşağıda size Şahit Numune Alma aşamalarını Poşetin ağzı kapalımı yoksa açık mı olacak sorunuzun cevabı da var :

ŞAHİT NUMUNE ALMA

Şahit numune alımında kullanılacak malzemeler:

Termometre, kilitli torba, etiket, sumaquick, çatal, kaşık vb.
Maske takılır, eller el yıkama talimatına uygun olarak yıkanır,
Numune alınırken kullanılacak malzemeler alkolle dezenfekte edilir,
Numune alınacak yemeğin farklı noktalarından 200 gr numune alınır,
Numune alımı esnasında numune poşetinin iç kısımlarına dokunulmamasına ve poşet içerisinde hava kalmamasına dikkat edilir,
Alkol ile termometrenin probu dezenfekte edilip, yemeğin orta noktasından yemek sıcaklığı ölçülür.
Numune alma poşetinin ağzı kilitlenir.
Eğer oda sıcaklığına gelmesi gereken bir numune ise ve buzdolabında saklamak istiyorsanız, kilit kısmı yukarı gelecek şekilde, alt tarafı soğuk su altında kontrollü bir şekilde tutularak soğuma işlemi yapılabilir. Ağzı açık bırakılarak çevresel kontaminasyona izin verilmez.

Cevaplayan : DiaTek