Haşerelerden Bulaşan Hastalıklar

7890 kez okundu

4 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Mikrobiyolojik Analiz» Haşerelerden Bulaşan Hastalıklar

Haşereler, nemli ve pis alanlarda yuva yaparlar. Bu alanlardan sırtlarında, bakteri taşırlar. Taşıdıkları bakterileri, yaşam sürdüğümüz alanlara sokarlar ve hastalanmamıza neden olabilirler.

Verem, veba, dizanteri, Kırım kanamalı Kongo ateşi hastalığı tifo, tifüs, mantar hastalıkları, lyme hastalığı, haşerelerden bulaşan hastalıklardır. Bu hastalıkların birçoğu ölümcül reaksiyonlara neden olabilmektedir. Örneğin; günümüzde yaygın olarak görülen Kırım kanamalı Kongo ateşi, kenelerden bulaşmaktadır. Kene saldırısına uğrayan birçok insan, bu hastalık yüzünden hayatını kaybetmektedir.
 
 

Haşerelerin Neden Olduğu Diğer Sağlık Sorunları

Gıda zehirlenmeleri, böceklerin neden olduğu sağlık sorunlarının en başında gelmektedir. Besinlerimizin üzerinde gezinen böcekler, taşıdıkları virüsleri yemeklerimize bulaştırabilirler. Ayrıca alerjik reaksiyonlara neden olabilen böcekler, hayat kalitemizi düşürmektedir. Neden oldukları kaşıntılar, dayanılmaz boyuttadır. İş ve okul yaşantısını olumsuz yönde etkilemektedir.

Böceklerden Nasıl Hastalık Bulaşmaktadır?

Temas yolu ile taşıdıkları bakterilerle hastalanmamıza neden olabilirler. Ancak en tehlikeli haşere grubu kan ile beslenenlerdir. Kan yolu ile çok daha kolay hastalık virüslerini yayabilirler.

Hastalık Bulaştıran Haşere Çeşitleri
 
Karınca, mayt, kene, tatarcık, bit, örümcek, tahtakurusu, kalorifer böceği, güve, çekirge, mite, kakalak, sıçan, pire, tahtakurdu, gümüş böceği, karafatma, sivrisinek, uyuz böceği, tatarcık, eşek arısı, tesbih böceği, Amerikan/ Alman hamam böceği, kırkayak, halı böceği, salyangoz, kertenkele, yaban arısı, çıyan, akrep, akar, kulağakaçan böceği, sinek, yılan.

Uçan tüm haşere ve böceklere karşı bulunduğunuz ortamı koruyacak HyFly Air ürünümüzü incelemek için tıklayınız...