UV-C Işığın Covid-19 Virüsü Üzerine Etkisi

2227 kez okundu

3 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Diğer Ürünler» UV-C Işığın Covid-19 Virüsü Üzerine Etkisi

Eindhoven, Hollanda – Aydınlatmada dünya lideri olan Signify (Euronext: LIGHT), ABD'de bulunan Boston Üniversitesi'ndeki Ulusal Yeni Görülen Bulaşıcı Hastalıklar Laboratuvarları’yla (NEIDL)1 birlikte Signify'ın UV-C ışık kaynaklarının COVID-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsünü etkisiz hale getirmedeki etkinliğini doğrulayan araştırmalara imza attı.
 

Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Doçenti Dr. Anthony Griffiths ve ekibi, SARS CoV-2 salgının başlangıcından bu yana bu alandaki bilimsel gelişmeleri desteklemek için yeni araçlar üzerine çalışıyor.2 Araştırmaları sırasında aşılanmış materyalleri bir Signify ışık kaynağından gelen farklı dozlardaki UV-C radyasyonuna maruz bırakan ekip, bu uygulamanın çeşitli koşullar altındaki inaktivasyon kapasitesini değerlendirdi. 5mJ/cm2’lik bir doz uygulayan ekip, altı saniye içerisinde SarS CoV-2 virüslerinde %99 oranına bir azalma kaydetti. Bu veriler ışığında, 22mJ/cm2’lik bir dozun 25 saniye içerisinde virüsü %99,9999 oranında azaltabileceği tespit edildi.
 
 

Test sonuçlarımız, belirli bir dozun üzerindeki UV-C radyasyonunun virüsleri tamamen inaktive ettiğini gösteriyor; radyasyon uyguladıktan saniyeler sonra herhangi bir virüs tespit edemedik. Gerçekten heyecan verici olan bu bulguların, COVID-19'un yayılmasını sınırlandırmaya yardımcı olabilecek ürünlerin geliştirilmesine hız kazandırmasını umuyoruz.”

Dr. Anthony Griffiths
Associate Professor of Microbiology at Boston University School of Medicine



Kaynak : 1