HABERLER

TBA Testi (Tiyobarbütirik Asit)

Gıdalarda bulunan yağlar ile havanın oksijeni arasında kendiliğinden oluşan ve otoksidasyon denilen reaksiyonlar oluşur. ... devamı

2 yıl önce 3181 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Duyusal Analiz Teknikleri

Duyusal analiz, gıdaların işitme, dokunma, tatma, koklama ve görme duyuları ile algılanan karakteristiklerini algılamak, ... devamı

2 yıl önce 3639 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Asitlik Tayini

  Deneyde Kullanılan Kimyasallar:
% 1’lik Fenolfitalein indikatörü: 1 g fenolfitalein % 95R ... devamı

2 yıl önce 9215 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Su Analizinde Toplam Bakteri Sayısının Tayini

Hesaplama

Pour Plate yöntemi ile çalışıldığında sonuç verilecek her iki sıcaklık içinde pl ... devamı

2 yıl önce 2373 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Suda Escherichia coli ve Coliform Bakterilerin Araştırılması ve Sayımı

Su numunesinin belirli bir hacmi membran filtreden geçirilir; membran filtre bir seçici besiyerine konulur;
& ... devamı

3 yıl önce 2665 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Kül Tayini

  Gıdalarda yapılan kimyasal analizlerden biri içerikteki inorganik maddeyi hesaplamada kullanılan toplam kül ... devamı

3 yıl önce 25850 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Peynir ve İşlenmiş Peynirde Toplam Kuru Madde Tayini

  Gıda maddeleri su ve kuru madde olmak üzere iki kısımdan oluşur. ... devamı

4 yıl önce 11305 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Örneklerinde Listeria Sayımı için Compact Dry LS Kullanımı

Listeria monocytogenes Nedir?
Listeria monocytogenes dünya çapında gıda kaynaklı patojenlerden biri ol ... devamı

4 yıl önce 4594 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hızlı Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri

  Mikrobiyoloji uygulamalarında önemli bir yere sahip olan hızlı yöntemler klinik, gıda ve çevresel  ... devamı

5 yıl önce 12775 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Baharatlarda Rutubet Miktarı Tayini (Toluen Metodu)

Baharatlar, tüm dünyada yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. ... devamı

9 yıl önce 13732 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Nişasta Tayini

Un, şeker ve tuz, “insan sağlığı için tehlikeli üç beyaz” olarak da adlandırılmaktadır. ... devamı

9 yıl önce 8744 Okunma Mikrobiyolojik Analiz