Tanımı
Domca firması tarafından
üretilen Proallium DMC, meze ve sosların bitki özütleri ile doğal yoldan raf
ömrünü uzatmakta kullanılan üründür. İçeriğinde soğan ve sarımsak bitkilerinin
aktif maddeleri bulunur, böylece üründe bakteri, küf ve maya gelişimi önlenir.
Üstün Yönleri
Bakteri, küf ve mayalara karşı geniş antimikrobiyal etkiye
sahip olduğu için ürünün raf ömrünü uzatır.
Potasyum sorbat (E-202) ve Sodyum benzoat (E-211) gibi geleneksel
koruyuculardan daha etkili olup, tamamen zararsızdır.
pH 2 ve 7 arasında etkindir.
Isı uygulamaları sırasında sıcaklığın azalmasına izin verir,
gıda güvenliğini garanti eder.
Kullanım Amaçları
Tüketime hazır gıdaların raf ömrünü uzatmak.
Kullanım Alanları
Soslar (Ketçap, mayonez, hardal, köri, çemen ve diğer
soslar)
Tüketime hazır yemekler (Hazır salatalar, mantılar,
börekler, makarnalar, hazır yemekler)
Mezeler (Acuka, amerikan salatası, italyan salatası,
patlıcan salatası, makarna salatası, patates salatası, haydari, acılı ezme,
gavurdağı, tarator, humus, kısır, barbunya pilaki, şakşuka, fava, piyaz, çerkez
tavuğu, yoğurtlu semizotu, mücver vs.)
Et Ürünleri (sucuk, salam sosis)
Uygulama Dozu
Önerilen kullanım dozu 1 kilogramlık son ürün için 0-1 - 1
gram arasıdır. Proallium DMC tamamen bitkisel özütlerden oluştuğu için ihtiyaca
göre kilogram başına 1 gramın üzerine çıkmasında bir sakınca yoktur.
Kullanım Şekilleri
1/4 oranında su veya yağ ile karıştırıp ürüne katma - Direkt olarak
ürüne katma
Toz formda olan Proallium DMC,
direkt olarak veya kullandığınız Proallium'un minimum 4 katı suyla karıştırılarak hazırlık aşamasında bulunan ürüne
katılabilir. Homojen (Ürünün tamamında eş görünümlü) bir karışım yapmak için
önce ürünün küçük bir kısmında karıştırma işlemi yapıldıktan sonra ürünün
tamamı karıştırılarak Proallium DMC'nin maksimum koruma etkisi gerçekleşir.