HABERLER

E100- E200: Gıda Renklendiricileri

E100: Kurkumin
Genel Bilgi: Doğal renk pancardan ve Yellowroot'un gövdesinden (Curcuma longa ve Curcuma domestic) i ... devamı

4 gün önce 44 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Mikrobiyoloji Analizleri

Diatek olarak yukarıda belirtmiş olduğumuz tüm kriterler dahilinde mikrobiyolojik analiz yöntemleri ışığında gıda m ... devamı

7 gün önce 63 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ)

Nişasta bazlı şeker (NBŞ) olarak bilinen mısır şurubundan yapılan ‘çakma şeker’ ya da ‘çakma fr&# ... devamı

11 gün önce 90 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda İşleme ve Üretim Teknolojileri


  Gıda İşleme Yöntemleri

İşlenmiş gıda bazılarına düşük kalitede ürünleri ... devamı

18 gün önce 138 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Güvenli Gıda Ürünlerinde Bulunması Gereken İşaretler

“Güvenilir Ürün”, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabu ... devamı

24 gün önce 146 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Biyogüvenlik Kanunu

10531

 

 

BİYOGÜVENLİK KANUNU

 

 

Kanun Numarası   &nbs ... devamı

bir ay önce 139 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Ambalajlarında Yeni Düzenleme

Gıdayla temas eden madde ve malzemelere ilişkin risk değerlendirme prosedürleri hazırlandı. ... devamı

bir ay önce 184 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bozuk Gıdalarda Uyarı Veren Cihaz

Uzmanlar, kablosuz Yakın Alan İletişimi (NFC) etiketlerini kullanarak bozuk gıdalar konusunda sizi uyaran cihaz geliştirdi. ... devamı

bir ay önce 214 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt ve Süt Ürünlerinde Yapılan Tağşişler

Taze Süt: Günlük süt uygun şartlarda muhafaza edilmez ise tazeliğini kaybeder, üreticiler süte ... devamı

bir ay önce 251 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalardaki Tuza Yakın Takip

Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan çalışmayla yıl sonundan itibaren hazır ambalajlı gıdalarda tuz miktarlarının belirti ... devamı

2 ay önce 219 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Katkı Maddeleri 2019 Yeni Yönetmelik


Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri ile ilgili 2 adet yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. ... devamı

2 ay önce 303 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Kaynaklı Salmonella İnfeksiyonları

Dünya genelinde alınan önlemler ve kontrol uygulamalarına rağmen gıda kaynaklı Salmonella infeksiyonları halk sağlı ... devamı

2 ay önce 296 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği