HABERLER

Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar

Gıda bozulmasında en önemli etken mikroorganizmalardır. ... devamı

6 gün önce 98 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Clostridium Botulinum Nedir?

Botulizm Nedir?

Clostridium botulinum toksininin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

16 gün önce 117 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ulusal Salmonella Kontrol Programı Yayınlandı

Türkiye’de gıda amaçlı üretimi yapılan damızlık kanatlılar, yumurtacı tavuklar, broylerler ve hindileri ... devamı

23 gün önce 128 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdaların Dondurulması

Gıdaların dondurularak saklanması muhafaza yöntemleri arasında ürünün taze haline en yakın olandır. ... devamı

26 gün önce 140 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Güvenliği İçin Tarım İlaçlarının Kontrolü

Türkiye’de 1 hektarlık ekili alanda 2015’te 1,63 kilo tarım ilacı kullanılırken, bu rakamın 2,1 kiloya ulaşt ... devamı

bir ay önce 153 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikrobiyolojik Tanımlar

Halofilik bakteri/Halophilic: Tuz sever. Yüksek tuz (Sodyum klorür-NaCl) konsantrasyonunu seven. ... devamı

bir ay önce 211 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Probiyotik Hakkında Herşey

PROBİYOTİK NEDİR?

Probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık a ... devamı

bir ay önce 283 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pastırmada Görülebilecek Bozukluklar ve Çözümü

Pastırmada Görülebilecek Bozuklukları Şu Şekildedir :

1. ... devamı

bir ay önce 207 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Ürünlerinde Taklit ve Tağşişle Mücadele

İzmir’de düzenlenen 2. Ulusal Sütçülük Kongresi Sonuç Bildirgesi yayımlandı. ... devamı

bir ay önce 201 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Fonksiyonel Gıdalar ve Etkileri

Fonksiyonel besin: Sağlıklı beslenmeye bir katkıda bulunan, aynı zamanda iyi hal ve sağlığı geliştirip hastalık riskini azalt ... devamı

2 ay önce 199 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

E100- E200: Gıda Renklendiricileri

E100: Kurkumin
Genel Bilgi: Doğal renk pancardan ve Yellowroot'un gövdesinden (Curcuma longa ve Curcuma domestic) i ... devamı

2 ay önce 288 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Mikrobiyoloji Analizleri

Diatek olarak yukarıda belirtmiş olduğumuz tüm kriterler dahilinde mikrobiyolojik analiz yöntemleri ışığında gıda m ... devamı

2 ay önce 296 Okunma Mikrobiyolojik Analiz