HABERLER

Tehlikeli Gıda Katkı Maddeleri

15 Tehlikeli Gıda Katkı Maddesi: Allerji, Astım, Beyin hasarı, Kanser Oluşturabilen Bu Şaibeli Katkı Maddelerine Gerçekt ... devamı

12 gün önce 203 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Küflenme Nedir? Nerelerde Oluşur?

Küflenme olayı, halk arasında daha çok küf adıyla bilinse de aslında mantarlar küflenme görünt& ... devamı

26 gün önce 298 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Personel Hijyeni ve Ortam Hijyeni

Hijyen Nedir?  Sözcük anlamı, sağlık bilimi demektir. ... devamı

bir ay önce 373 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Kaynaklı Patojen Bakteriler (3. Bölüm)

"Gıda Kaynaklı Patojen Bakteriler" yazı dizimizin ilk bölümünde  Salmonella spp., E. ... devamı

5 ay önce 718 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Patojen Bakteriler (2. Bölüm)

  "Gıda Kaynaklı Patojenler" yazı dizimizin ilk bölümünde Salmonella spp., E. ... devamı

7 ay önce 969 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Aktif Ambalajlama Teknolojisi


Gıda ambalajı, içindeki ürünü maksimum hijyenik koşullar oluşturarak güvenilir şekilde sakl ... devamı

7 ay önce 1346 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Patojen Bakteriler (1. Bölüm)

    Gıdalar çok çeşitli mikroorganizma gruplarını içerebilmektedir. ... devamı

8 ay önce 1138 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Kül Tayini

  Gıdalarda yapılan kimyasal analizlerden biri içerikteki inorganik maddeyi hesaplamada kullanılan toplam kül ... devamı

8 ay önce 2635 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yumurtada Görülen Bozulmalar

  Kabuklu yumurta yapısı gereği mikroorganizmalara karşı en iyi korunan gıdalardan birisidir. ... devamı

bir yıl önce 2842 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Likit Pastörize Yumurta

  Yumurta sofralarımızda sık kullandığımız, besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. ... devamı

bir yıl önce 4504 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Salam Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Büyük ve küçük baş kasaplık hayvanların gövde etleri ve bunların karışımları kıyılır. ... devamı

2 yıl önce 3056 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sosis Üretiminde Kullanılan Makinalar

  Sosis, hazırlanmış sosis hamurunun doğal ya da yapay kılıflara doldurulduktan sonra belli aralıklarla (10-20 cm) boğ ... devamı

2 yıl önce 2605 Okunma Mikrobiyolojik Analiz