HABERLER

İş Hijyeni Nedir ?


  Bu nedenle çalışan nüfusun sağlığının ve refahının korunması, iş veriminin arttırılması ve tedavi ... devamı

3 gün önce 44 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dezenfeksiyon, Sanitasyon ve Hijyen Nedir ?

 Dezenfeksiyon Nedir?
Mikroorganizmalar hemen hemen her yerde kendilerine yaşam alanı bulurlar. ... devamı

6 gün önce 108 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda Yumurta Verimini Arttırmanın Yolları

Bir başka sebep ise kümesinizdeki horoz sayısıdır. ... devamı

13 gün önce 85 Okunma Diğer Ürünler

Tavuklarda Yumurta Oluşumu

Tavuklarda yumurta oluşumu ilk olarak yumurta sarısını medyana getiren ovumların hızlı gelişimiyle başlar. ... devamı

17 gün önce 139 Okunma Diğer Ürünler

Civcivlerde Kanlı İshal Tedavisi Nasıl Olmalı?

Kanatlı hayvanlarda görülen en riskli sağlık sorunlarından birisi de kanlı ishaldir. ... devamı

bir ay önce 223 Okunma Diğer Ürünler

Organik Tavuk ve Organik Yumurta Nedir ?

  Organik Tavukçuluk; organik ürün olduğu sertifikasyonlarla tescillenmiş bir iş sahasıdır. ... devamı

bir ay önce 171 Okunma Diğer Ürünler

Balıklarda Bozulma


  Balıklarda meydana gelen bozulmanın hızı aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

Balık çeşi ... devamı

bir ay önce 200 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Rumen Asidozundan Korunma

Rumen Asidozu korunmada en önemli faktör, hayvanlara verilen rasyonun dengeli olmasıdır. ... devamı

2 ay önce 135 Okunma Diğer Ürünler

Proteolitik Mikroorganizmalar (Bakteriler)

Bu bakteri grubu proteinleri hidrolize ederek proteaz enzimi salgılarlar. ... devamı

2 ay önce 361 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Broyler ( Broiler ) Tavuk Yetiştiriciliği

Broiler tavuk olarak adlandırılan Etlik Piliç yetiştiriciliği dışarıdan bakıldığında oldukça kolay ve basit gö ... devamı

2 ay önce 244 Okunma Diğer Ürünler

Nekrotik Enterit (İnce Bağırsak İltihabı)

Clostridium perfringens bakterisinden kaynaklanan orta ve ince bağırsakta yerleşen bir hastalıktır. ... devamı

2 ay önce 193 Okunma Diğer Ürünler

Yumurta Sarısından Elde Edilen Jeller

Son çalışmalar granüllerin yeni birçok özelliği ile gıda endüstrisinde bir malzeme olarak kullanılab ... devamı

2 ay önce 269 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği