HABERLER

Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar

Gıda bozulmasında en önemli etken mikroorganizmalardır. ... devamı

6 gün önce 100 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Clostridium Botulinum Nedir?

Botulizm Nedir?

Clostridium botulinum toksininin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

16 gün önce 119 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdaların Dondurulması

Gıdaların dondurularak saklanması muhafaza yöntemleri arasında ürünün taze haline en yakın olandır. ... devamı

26 gün önce 141 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Güvenliği İçin Tarım İlaçlarının Kontrolü

Türkiye’de 1 hektarlık ekili alanda 2015’te 1,63 kilo tarım ilacı kullanılırken, bu rakamın 2,1 kiloya ulaşt ... devamı

bir ay önce 153 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikrobiyolojik Tanımlar

Halofilik bakteri/Halophilic: Tuz sever. Yüksek tuz (Sodyum klorür-NaCl) konsantrasyonunu seven. ... devamı

bir ay önce 211 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Probiyotik Hakkında Herşey

PROBİYOTİK NEDİR?

Probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık a ... devamı

bir ay önce 283 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Fonksiyonel Gıdalar ve Etkileri

Fonksiyonel besin: Sağlıklı beslenmeye bir katkıda bulunan, aynı zamanda iyi hal ve sağlığı geliştirip hastalık riskini azalt ... devamı

2 ay önce 200 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

E100- E200: Gıda Renklendiricileri

E100: Kurkumin
Genel Bilgi: Doğal renk pancardan ve Yellowroot'un gövdesinden (Curcuma longa ve Curcuma domestic) i ... devamı

2 ay önce 288 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Mikrobiyoloji Analizleri

Diatek olarak yukarıda belirtmiş olduğumuz tüm kriterler dahilinde mikrobiyolojik analiz yöntemleri ışığında gıda m ... devamı

2 ay önce 296 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ)

Nişasta bazlı şeker (NBŞ) olarak bilinen mısır şurubundan yapılan ‘çakma şeker’ ya da ‘çakma fr&# ... devamı

2 ay önce 293 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda İşleme ve Üretim Teknolojileri


  Gıda İşleme Yöntemleri

İşlenmiş gıda bazılarına düşük kalitede ürünleri ... devamı

2 ay önce 368 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Güvenli Gıda Ürünlerinde Bulunması Gereken İşaretler

“Güvenilir Ürün”, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabu ... devamı

3 ay önce 267 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği