HABERLER

Küf Nedir ?

Küfler bitki veya hayvanlar üzerinde yaşayan mikroskobik mantarlardır. ... devamı

13 gün önce 97 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi



İnce bağırsakta bulunan ve flavonoid glikozitleri parçalama görevi gören enzimler, laktaz (filoriz ... devamı

20 gün önce 109 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Endüstriyel Yoğurt Üretimi

Yoğurt; sütün yoğurt bakterileri ile fermente olması sonucunda oluşan süt ürünüdür. ... devamı

24 gün önce 164 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Probiyotik ve Prebiyotiklerle Zenginleştirilmiş Meyve Suları

Probiyotikler, belirli miktarlarda tüketildikleri takdirde, sağlık için, genel beslenmenin ötesinde, faydalı e ... devamı

bir ay önce 195 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Saklama Dereceleri

 Gıda Saklama ve Soğuk Hava Depoları Gıda ve Gıda ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemelerin Piyasa Gözetimi, ... devamı

bir ay önce 324 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İnsan Sağlığı Açısından Gıda Prosesleri


  Gıda işleme yöntemlerinin olumlu olduğu gibi olumsuz yanları da var… Fakat bu işlemlerin daha &# ... devamı

2 ay önce 234 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Organik Tarım Ürünlerinin Ambalajlanması ve Etiketlenmesi

Organik ürünlerin ambalajlanması; organik ürünlerin pazara sunulmadan önce organik niteliğini bozmad ... devamı

2 ay önce 207 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Toplam Kuru Madde ve Nem Tayini

Etüvde Kurutma Yöntemi

Deneyin Prensibi: Normal atmosfer basıncında örneği, etüvde kurutarak o ... devamı

2 ay önce 378 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Asitlik Tayini

  Deneyde Kullanılan Kimyasallar:
% 1’lik Fenolfitalein indikatörü: 1 g fenolfitalein % 95R ... devamı

2 ay önce 396 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sıvı Numunelerde Uygulanabilecek Analiz Yöntemleri

  Membran filtrasyon düzeneği hazırlanır ve bağlantıların doğru ve sağlam olup olmadığı kontrol edilir. ... devamı

3 ay önce 315 Okunma Mikrobiyolojik Analiz