HABERLER

Toplam Kuru Madde ve Nem Tayini

Etüvde Kurutma Yöntemi

Deneyin Prensibi: Normal atmosfer basıncında örneği, etüvde kurutarak o ... devamı

5 gün önce 30 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Asitlik Tayini

  Deneyde Kullanılan Kimyasallar:
% 1’lik Fenolfitalein indikatörü: 1 g fenolfitalein % 95R ... devamı

18 gün önce 81 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sıvı Numunelerde Uygulanabilecek Analiz Yöntemleri

  Membran filtrasyon düzeneği hazırlanır ve bağlantıların doğru ve sağlam olup olmadığı kontrol edilir. ... devamı

22 gün önce 100 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Küresel Gıda Zincirinde Güvenli Gıda

Gıda güvenliği nedir?

Gıda güvenliği kavramı “gıdanın hazırlanması ya da yenmesi sırasında tü ... devamı

bir ay önce 149 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir ?

İşte, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Points) kavramı bu ihtiyaca si ... devamı

bir ay önce 179 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HACCP Temizlik ve Dezenfeksiyon Yöntemleri

Temizlik İşlemi:

Dezenfeksiyon öncesi yapılan bir işlem olup yüzeylerde bulunan çeşitli kir maddele ... devamı

bir ay önce 188 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Analizinde Toplam Bakteri Sayısının Tayini

Hesaplama

Pour Plate yöntemi ile çalışıldığında sonuç verilecek her iki sıcaklık içinde pl ... devamı

2 ay önce 250 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besin Zehirlenmesinin Nedenleri

Çoğu gıda zehirlenmesi olaylarına, hızla çoğalan bakteriler yol açar. ... devamı

2 ay önce 222 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Analizleri

Su analizleri; su içerisinde bulunan ve hastalık oluşumuna yol açabilecek mikroorganizmalar ile birlikte suyun mikr ... devamı

2 ay önce 303 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar

Gıda bozulmasında en önemli etken mikroorganizmalardır. ... devamı

2 ay önce 385 Okunma Mikrobiyolojik Analiz