HABERLER

Gıda Kaynaklı Patojen Bakteriler (3. Bölüm)

"Gıda Kaynaklı Patojen Bakteriler" yazı dizimizin ilk bölümünde  Salmonella spp., E. ... devamı

21 gün önce 133 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Patojen Bakteriler (2. Bölüm)

  "Gıda Kaynaklı Patojenler" yazı dizimizin ilk bölümünde Salmonella spp., E. ... devamı

3 ay önce 422 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Aktif Ambalajlama Teknolojisi


Gıda ambalajı, içindeki ürünü maksimum hijyenik koşullar oluşturarak güvenilir şekilde sakl ... devamı

3 ay önce 509 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Patojen Bakteriler (1. Bölüm)

    Gıdalar çok çeşitli mikroorganizma gruplarını içerebilmektedir. ... devamı

4 ay önce 624 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Kül Tayini

  Gıdalarda yapılan kimyasal analizlerden biri içerikteki inorganik maddeyi hesaplamada kullanılan toplam kül ... devamı

4 ay önce 675 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Peynir ve İşlenmiş Peynirde Toplam Kuru Madde Tayini

  Gıda maddeleri su ve kuru madde olmak üzere iki kısımdan oluşur. ... devamı

6 ay önce 1546 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ekstraksiyon Yöntemiyle Yağ Tayini (Sokselet)


Genel Bilgi   Gıdalardaki yağ miktarı süt ve süt ürünlerinde Gerber yöntemiyle, bu ... devamı

9 ay önce 2008 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yağlarda İyot Sayısı Tayini (Wish Metodu)

  Besin maddesi olarak kullanılan bitkisel ve hayvansal yağlar büyüme ve gelişme için oldukça  ... devamı

10 ay önce 2316 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kırılma İndisi


Kırılma İndisi Nedir?   Kırılma indisi gerçekte kimyasal değil, fiziksel bir olaydır. ... devamı

10 ay önce 3349 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarım

  Organik tarım ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik olarak ... devamı

11 ay önce 1372 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Fipronil Nedir?

    Avrupa'nın bazı ülkelerinde yumurtalara fipronil maddesinin karışması ile ilgili haberler gündemde ... devamı

11 ay önce 1999 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Okul Sütü Programı'na İlişkin Tebliğ

Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı ... devamı

bir yıl önce 1031 Okunma Mikrobiyolojik Analiz