HABERLER

Organik Tarımda Pasif Bitki Koruma Yöntemleri

Toprak Sağlığının Korunması   Tarımsal üretimin temelini toprak oluşturmaktadır. ... devamı

3 gün önce 88 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ekstraksiyon Yöntemiyle Yağ Tayini (Sokselet)


Genel Bilgi   Gıdalardaki yağ miktarı süt ve süt ürünlerinde Gerber yöntemiyle, bu ... devamı

15 gün önce 150 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yağlarda İyot Sayısı Tayini (Wish Metodu)

  Besin maddesi olarak kullanılan bitkisel ve hayvansal yağlar büyüme ve gelişme için oldukça  ... devamı

19 gün önce 192 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Toplam Yağ Miktarı Tayini

  Gıdalarda toplam yağ tayini adıyla yapılan analiz işlemine ham yağ tayini denir. ... devamı

25 gün önce 167 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Konservelerde Görülen Bozulmalar

  İyi bir şekilde üretilmiş ve hermetik olarak kapatılmış konservelerde bozulma görülmez. ... devamı

bir ay önce 459 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kırılma İndisi


Kırılma İndisi Nedir?   Kırılma indisi gerçekte kimyasal değil, fiziksel bir olaydır. ... devamı

2 ay önce 460 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarım

  Organik tarım ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik olarak ... devamı

2 ay önce 305 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sofralık Zeytin Depolama


  Mamul ürün deposu, ambalaja alınan zeytinlerin son tüketiciye ulaşana kadar fiziksel veya ki ... devamı

3 ay önce 412 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi Nedir?


Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi, T.C. ... devamı

4 ay önce 562 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Türk Gıda Kodeksi Üzüm Pekmezi Tebliği

  Üzüm pekmezinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, dep ... devamı

5 ay önce 898 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kuru Bakliyat ve Tahıl Tanelerini Renklerine Göre Ayıklama

  Renk ayıklama (sorting) sistemi bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile birlikte, standart tip ürün ü ... devamı

5 ay önce 623 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıl Taneleri ve Kuru Bakliyatlar

Tahılın Tanımı ve Önemi
Danelerinin büyük bir kısmı nişastadan oluşan, öğütüldü ... devamı

5 ay önce 983 Okunma Mikrobiyolojik Analiz