HABERLER

Zeytinyağı Saflık Kriterleri


  Mumsu (Wax) Maddelerin Tayini; waxlar, tüm bitkisel yağların kendi iç tepkimeleriyle oluşmuş daha ... devamı

4 gün önce 36 Okunma Diğer Ürünler

Kodeks Alimentarius Nedir?

Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı

14 gün önce 83 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Ne Demektir?

Bu yöntemler elde edilen gıdalar bazı yabancı zararlılara,böcek gibi bazı kemirgenlere karşı dirençli hale get ... devamı

25 gün önce 155 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Fekal Kontaminasyon İndeksi


  Yukarıda da belirtildiği gibi indikatör mikroorganizmalar patojenler içinden seçilmemekledir ... devamı

bir ay önce 263 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Enerji Hesaplanması

Gıda ürünlerinin kalori değerleri hesaplanırken öncelikle numunenin kül, protein, yağ ve nem analizleri y ... devamı

2 ay önce 359 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Duyusal Analiz Teknikleri

Duyusal analiz, gıdaların işitme, dokunma, tatma, koklama ve görme duyuları ile algılanan karakteristiklerini algılamak, ... devamı

3 ay önce 461 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İntolerans Nedir?

Gıda intoleransı, gıda alerjilerinden daha yaygındır ve bağışıklık sisteminden kaynaklanmaz. ... devamı

3 ay önce 395 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HMF Nedir ? HMF Zararları Nelerdir ?

HMF(Hidroksimetil Furfural), asitli ortamda hekzosun parçalanması ile veya Maillard reaksiyonu esnasında ortaya çık ... devamı

3 ay önce 424 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pestisit Nedir ? Güvenirliği Nasıl İncelenir ?

• Pestisit nedir ? Pestisitler; hastalıkları önlemek, bitkileri veya bitki ürünlerini üreti ... devamı

3 ay önce 433 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Boza Nasıl Yapılır ve Korunur ?


  Mısır ve Kuzey Afrika sahilleriyle Akdenizli gemiciler aracılığıyla batıya, Asya’ya, Kafkasya’y ... devamı

3 ay önce 470 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bezelye Konservesi Nasıl Üretilir?


  Sonraki işlem ise bezelyenin haşlanmasıdır. ... devamı

3 ay önce 339 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Küf Nedir ?

Küfler bitki veya hayvanlar üzerinde yaşayan mikroskobik mantarlardır. ... devamı

4 ay önce 720 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği