HABERLER

Yumurtada Görülen Bozulmalar

Kabuklu yumurta yapısı gereği mikroorganizmalara karşı en iyi korunan gıdalardan birisidir. ... devamı

14 sa. önce 69 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Likit Pastörize Yumurta

Yumurta sofralarımızda sık kullandığımız, besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. ... devamı

11 gün önce 103 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fipronil Nedir?

Fipronil maddesi hayvanlardaki pire, bit ve keneleri yok etmek için kullanılan bir böcek ilacıdır. ... devamı

15 gün önce 196 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sofralık Zeytin Depolama

Her gıda maddesinin belirli bir raf ömrü bulunmaktadır. ... devamı

bir ay önce 193 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Okul Sütü Programı'na İlişkin Tebliğ

Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişm ... devamı

bir ay önce 202 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi Nedir?

Ürün takip ve doğrulama sistemi, sahte, taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretimini satışını engeller. ... devamı

2 ay önce 308 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Türk Gıda Kodeksi Enerji İçecekleri Tebliği

Enerji içeceklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınm ... devamı

2 ay önce 290 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Üzüm Pekmezi Tebliği

Üzüm pekmezinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve p ... devamı

3 ay önce 588 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kuru Bakliyat ve Tahıl Tanelerini Renklerine Göre Ayıklama

Üretilen tahıl ve bakliyatların temiz, sağlıklı ve kaliteli olması çok önemlidir. ... devamı

3 ay önce 408 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıl Taneleri ve Kuru Bakliyatlar

Ucuz olması, kolay temin edilmesi, enerji kaynağı olması, doyurucu özelliği, kısmen de olsa biyolojik değerleri yüksek protei ... devamı

3 ay önce 656 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Salam Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ülkemizde yapılış şekillerine bileşimlerine giren maddelere göre çeşitli isimler altında salam üretilmektedir. ... devamı

4 ay önce 518 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sosis Üretiminde Kullanılan Makinalar

Sosis, hazırlanmış sosis hamurunun doğal ya da yapay kılıflara doldurulduktan sonra belli aralıklarla (10-20 cm) boğumlanarak ... devamı

4 ay önce 601 Okunma Mikrobiyolojik Analiz