HABERLER

Zeytinyağı Saflık Kriterleri

Sterol; yağın sabunlaşmayan kısmında bulunan sterollerin, diğer sabunlaşmayan bileşenlerden ince tabaka kromatografisi ile ay ... devamı

dün 16 Okunma Diğer Ürünler

Baharatta Tuz Tayini

Daha önceden sabit tartıma getirilmiş porselen kroze içerisine 3-5 garasında örnek tartılır (m). ... devamı

4 gün önce 39 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Bakteriyel Solunum Sistemi Hastalıkları

Tavuklarda Bakteriyel Solunum Sistemi Hastalıkları ... devamı

7 gün önce 53 Okunma Diğer Ürünler

Kodeks Alimentarius Nedir?

Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı

11 gün önce 68 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sous-Vide Yöntemi ile Pişirme

Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar içerisinde düşük sıcaklık ve uzun sürede ısı uygulaya ... devamı

14 gün önce 97 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Plakalı Pastörizatörler ve Çalışma Prensipleri

Plakalı pastörizatörler bir seri plakadan oluşur. Plakalar arasına yüksek sıcaklığa dayanıklı contalar yerleştirilmiştir. ... devamı

18 gün önce 101 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Ne Demektir?

GDO,bitki ve hayvanların istenilen bir özellik katmak için başka bir canlıdaki genetik özelliği kopyalayarak diğer canlıya ak ... devamı

21 gün önce 144 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün Organoleptik Özellikleri

Sütün, tipik kendine özgü bir kokusu yoktur. Fakat, çevresindeki kokuları kolaylıkla alma özelliğine sahiptir . ... devamı

25 gün önce 171 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kışın Tavuk Bakımı

Kümeslerin bakımında hedef; yemlikler, suluklar ve kümes zemininin düzenli aralıklarla temizlenmesidir. ... devamı

28 gün önce 128 Okunma Diğer Ürünler

Fekal Kontaminasyon İndeksi

İndikatör mikroorganizmalar olarak en önemli grup fekal kontaminasyon indeksi bakterilerdir. ... devamı

bir ay önce 243 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

En Çok Yumurta Yapan Tavuk Cinsleri

Ligorin Tavukları ,Lohman Brown Tavuğu, Rhode Island Red, Nick Brown Tavuk, Amrock (Alman),Atak ve Atak-s Tavukları,Wyondate, ... devamı

bir ay önce 310 Okunma Diğer Ürünler

Önemli Tavuk Hastalıkları

Tavuk vebası, virüs etkenli bir hastalıktır.Dışkı,gırtlak ve burun sümüğü ile bulaşmaktadır.Kuluçka süresi 3-4 gündür. ... devamı

bir ay önce 154 Okunma Diğer Ürünler