HABERLER

Yufka Neden Küflenir?

Küflenme probleminin temel nedeni mantar üremesidir. ... devamı

2 gün önce 29 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bezelye Konservesi Nasıl Üretilir?

Hasat edilen bezelyeler işletmeye gelince bir takım ön işlemlerden geçerek üretime hazırlanır. Bu işlemlerden ilki yıkamadır. ... devamı

6 gün önce 45 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Endüstriyel Makarna Üretimi

Kaliteli bir makarna üretimi, yüksek kalitede ham maddeyle başlar. ... devamı

10 gün önce 109 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Küf Nedir ?

Küfler bitki veya hayvanlar üzerinde yaşayan mikroskobik mantarlardır. ... devamı

13 gün önce 97 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ciguatera - Balık Zehirlenmesi

Ciguatera, yarı tropik veya tropik deniz yüzgeçli balıklarının tüketilmesi ile sonuçlanan, insan zehirlenmesidir. ... devamı

17 gün önce 91 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi ... devamı

20 gün önce 109 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Endüstriyel Yoğurt Üretimi

oğurt; sütün yoğurt bakterileri ile fermente olması sonucunda oluşan süt ürünüdür. ... devamı

24 gün önce 164 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Beyaz Peynir Üretimi

Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği’ne göre beyaz peynir; ham maddenin peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılması ile elde edi ... devamı

bir ay önce 214 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Probiyotik ve Prebiyotiklerle Zenginleştirilmiş Meyve Suları

Probiyotikler, belirli miktarlarda tüketildikleri takdirde, sağlık için, genel beslenmenin ötesinde, faydalı etkiler gösteren ... devamı

bir ay önce 195 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Saklama Dereceleri

Gıdaların Saklama Dereceleri ... devamı

bir ay önce 324 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kanatlılarda İshal Etkenleri

Kanatlılarda ishal, etkenlerine bağlı olarak farklılık gösterir ve verim kayıplarına neden olur. ... devamı

2 ay önce 192 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İnsan Sağlığı Açısından Gıda Prosesleri

Gıda işleme yöntemlerinin olumlu olduğu gibi olumsuz yanları da var… Fakat bu işlemlerin daha çok olumsuz yanları üzerinde du ... devamı

2 ay önce 234 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği