HABERLER

Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar

Gıda bozulmasında en önemli etken mikroorganizmalardır. ... devamı

6 gün önce 98 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Clostridium Botulinum Nedir?

Botulizm Nedir?

Clostridium botulinum toksininin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

16 gün önce 117 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikrobiyolojik Tanımlar

Halofilik bakteri/Halophilic: Tuz sever. Yüksek tuz (Sodyum klorür-NaCl) konsantrasyonunu seven. ... devamı

bir ay önce 211 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Probiyotik Hakkında Herşey

PROBİYOTİK NEDİR?

Probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık a ... devamı

bir ay önce 283 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

E100- E200: Gıda Renklendiricileri

E100: Kurkumin
Genel Bilgi: Doğal renk pancardan ve Yellowroot'un gövdesinden (Curcuma longa ve Curcuma domestic) i ... devamı

2 ay önce 288 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Mikrobiyoloji Analizleri

Diatek olarak yukarıda belirtmiş olduğumuz tüm kriterler dahilinde mikrobiyolojik analiz yöntemleri ışığında gıda m ... devamı

2 ay önce 296 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Güvenli Gıda Ürünlerinde Bulunması Gereken İşaretler

“Güvenilir Ürün”, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabu ... devamı

3 ay önce 267 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Biyogüvenlik Kanunu

10531

 

 

BİYOGÜVENLİK KANUNU

 

 

Kanun Numarası   &nbs ... devamı

3 ay önce 251 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Güvenliğinde Yetki ve Sorumluluklar

Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmündeki Kararnamenin Değiştirilerek Kabul ... devamı

4 ay önce 352 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda katkı maddeleri ve yeni yaklaşımlar


  GIDA KATKI MADDELERİ YÖNETMELİĞİ’NİN FELSEFESİ Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğimiz, 29 ... devamı

5 ay önce 549 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Üretim Tesislerindeki Ortam Havasının Önemi

Sağlıklı bir ortamda üretim sağlayabilmek için ozon, uv gibi sistemler kullanılmaktadır. ... devamı

5 ay önce 414 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çapraz kontaminasyon nedir, nasıl oluşur ve nasıl önleriz?

- Çalışanlar
Yıkanmamış eller
- Çalışma yüzeyleri
Kirli kesme tahtaları
Tezgahlar
- E ... devamı

5 ay önce 773 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği