HABERLER

Türk Gıda Kodeksi Üzüm Pekmezi Tebliği

  Üzüm pekmezinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, dep ... devamı

13 gün önce 123 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Örneklerinde Listeria Sayımı için Compact Dry LS Kullanımı

Listeria monocytogenes Nedir?
Listeria monocytogenes dünya çapında gıda kaynaklı patojenlerden biri ol ... devamı

3 ay önce 398 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kek Üretiminde Kullanılan Makinalar

Kek pek çok ülkede üretilen besleyici değeri yüksek, kullanımı kolay, göz ve damak zevkine hitap ed ... devamı

3 ay önce 521 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Reçel Üretiminde Kullanılan Makinalar

Reçel, severek tükettiğimiz şekerli gıdalardan olup daha önceki yazılarımızda nasıl üretildiğinden ve ha ... devamı

4 ay önce 528 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hızlı Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri

  Mikrobiyoloji uygulamalarında önemli bir yere sahip olan hızlı yöntemler klinik, gıda ve çevresel  ... devamı

6 ay önce 1482 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Food-Tech Eurasia 2016 Fuarı'na Katıldık.

  2-5.Kasım.2016 tarihlerinde, İstanbul TÜYAP'ta,  Food-Tech Eurasia 2016 Fuarı düzenlendi. ... devamı

8 ay önce 1054 Okunma Diğer Ürünler

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan işletmeyi çalıştırmak mümkün değildir. ... devamı

11 ay önce 1404 Okunma Diğer Ürünler

Dezenfektan Aktivitesini Etkileyen Faktörler ve Dezenfektan Etkinliğinin Değerlendirilmesi

 "Doğru dezenfektanla ve doğru uygulamalarla ortam ve malzemelerin dezenfekte edilmesi bu tip birçok infeksiyonun ... devamı

2 yıl önce 2357 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi

Raf ömrü gıdaların üzerinde nasıl belirtilir?   Raf ömrü, tavsiye edilen tüketim tarihi ... devamı

2 yıl önce 3109 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Marmelat Üretirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meyveyi  muhafaza etmenin yollarından biri şekerle marmelat yapmaktır. Taze ve kuru meyvelerden yapılabilir. ... devamı

2 yıl önce 2636 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Pişmaniye Üretimi ve Özellikleri

İzmit’e özgü bir helva olan pişmaniye neredeyse tüm ülkede severek tüketilmekte olan bir tatl ... devamı

2 yıl önce 4833 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Helva Üretimi

Ülkemizde pek çok helva sıklıkla tüketilmektedir. ... devamı

2 yıl önce 3718 Okunma Diğer Ürünler