HABERLER

Hızlı Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri

  Mikrobiyoloji uygulamalarında önemli bir yere sahip olan hızlı yöntemler klinik, gıda ve çevresel  ... devamı

11 gün önce 93 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Food-Tech Eurasia 2016 Fuarı'na Katıldık.

  2-5.Kasım.2016 tarihlerinde, İstanbul TÜYAP'ta,  Food-Tech Eurasia 2016 Fuarı düzenlendi. ... devamı

2 ay önce 464 Okunma Genel

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan işletmeyi çalıştırmak mümkün değildir. ... devamı

5 ay önce 501 Okunma Genel

Dezenfektan Aktivitesini Etkileyen Faktörler ve Dezenfektan Etkinliğinin Değerlendirilmesi

 "Doğru dezenfektanla ve doğru uygulamalarla ortam ve malzemelerin dezenfekte edilmesi bu tip birçok infeksiyonun ... devamı

bir yıl önce 1528 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi

Raf ömrü gıdaların üzerinde nasıl belirtilir?   Raf ömrü, tavsiye edilen tüketim tarihi ... devamı

bir yıl önce 2071 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Marmelat Üretirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meyveyi  muhafaza etmenin yollarından biri şekerle marmelat yapmaktır. Taze ve kuru meyvelerden yapılabilir. ... devamı

2 yıl önce 2212 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Pişmaniye Üretimi ve Özellikleri

İzmit’e özgü bir helva olan pişmaniye neredeyse tüm ülkede severek tüketilmekte olan bir tatl ... devamı

2 yıl önce 3865 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Helva Üretimi

Ülkemizde pek çok helva sıklıkla tüketilmektedir. ... devamı

2 yıl önce 2890 Okunma Genel

Baklava için TSE Standardı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), "Türk Baklavasına standart getirildi. ... devamı

2 yıl önce 2953 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Reçel Üretimi ve Analizleri

Reçel Üretimi   Türk Standartları tanımına göre ise reçel; reçel yapmaya elverişli olgu ... devamı

2 yıl önce 5918 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Nişasta Tayini

Un, şeker ve tuz, “insan sağlığı için tehlikeli üç beyaz” olarak da adlandırılmaktadır. ... devamı

5 yıl önce 3868 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balda HMF (Hidroksimetil furfurol) Tayini

Ballarda uzun süreli ısıtma nedeni ile enzim kaybı meydana gelmekte ve früktozun parçalanması ile HMF (hidroks ... devamı

5 yıl önce 11115 Okunma Mikrobiyolojik Analiz