SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

gıdacı

Merhabalar, Tahıl gevreklerine (mısır gevreği,buğday gevreği vs.) Yapılan mikrobiyolojik analizler nelerdir? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Türk Gıda Kodeksi'ne göre tahıl gevreklerinde yapılabilecek analizleri ekte göreceğiniz dosyada bulabilirsiniz. dosyada bakmanız gereken madde:

 
 
 
 1.6. Hububat ve fırıncılık ürünleri
 1.6.4. Tahıl gevrekleri, irmik, tüm tane ürünleri, müsli, mısır gevreği, patlamış mısır, pirinç patlağı, cips vb. tahıl bazlı ürünler (aromalılar dâhil), insan tüketimine sunulan kepek

Cevaplayan : DiaTek