HABERLER

Gıdalarda Bulunan Su Çeşitleri

1. Serbest Su

Gıda içerisinde solvent ya da çözücü olarak bulunan sudur. ... devamı

4 ay önce 853 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin Kullanımı

Gıda üretim tesisleri, gıda işleme tesisleri, laboratuvarlar, gıda ambalajı, gıda lojistik ve depolama tesisleri, restor ... devamı

6 ay önce 775 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Korona, Havada Saatlerce, Yüzeyde Günlerce Kalabiliyor


  Araştırmacılar, öksürük veya hapşırık sonucu oluşan mikroskobik damlacıkları kopayalayan bir ... devamı

6 ay önce 624 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kovid-19 Riski En Yüksek Mekanlar

Yapılan yeni bir araştırmaya göre Kovid-19 riski en yüksek mekanlar belirlendi. ... devamı

6 ay önce 615 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Glisemik İndeks Nedir?

Teknik bir terim olsa da son yıllarda glisemik indeks terimini sık sık duymaya başladık. ... devamı

7 ay önce 838 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Kaynaklı Küf İntoksikasyonu

Küfler, sıcak, rutubetli ve karanlık ortamlarda üreyen bir mantar türüdür. ... devamı

7 ay önce 892 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Türk Gıda Kodeksi Gıda İle Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği

MADDE 19 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür. ... devamı

7 ay önce 618 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Aspergillus Nedir ?


  Büyüme ve dağılımı

Aspergillus türleri aerobiktirler ve bol oksijenli hemen her o ... devamı

9 ay önce 1736 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ultraviyole Işınlar

Ultraviyole ışınların en büyük kaynağı güneştir. ... devamı

9 ay önce 969 Okunma Diğer Ürünler

Besinlerde Glisemik İndeksi Etkileyen Faktörler

Nişasta Miktarı:

Besinlerde genel olarak fazla miktarda bulunan karbonhidrat nişasta olup, bu besinlerin glisemik ... devamı

11 ay önce 1366 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizması

Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı

11 ay önce 914 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikotoksinler ve Canlılar Üzerine Etkisi

Farklı küfler tarafından farklı mikotoksinler üretilmektedir. ... devamı

11 ay önce 975 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği