HABERLER

Kanatlılarda Pullorum Hastalığı

Pullorum hastalığı spesifik etkeni Salmonella pullorum ‘dur. ... devamı

6 sa. önce 14 Okunma Diğer Ürünler

Tavuklarda Gut Hastalığı

Gut yetişkin tavuk ve hindilerde görülen etiyolojisi aydınlatılamamış, böbreklerde ve kalpte üratların birikmesi ile karakter ... devamı

4 gün önce 42 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizması

Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı

7 gün önce 72 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikotoksinler ve Canlılar Üzerine Etkisi

Küflerin insanların sağlığını tehdit ettiği yapılan çalışmalarla saptanmıştır. ... devamı

10 gün önce 85 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurta Üzerindeki Sayısal Kod'lar

2017 yılında Türk Gıda Kodeksi tarafından yumurta tebliği oluşturuldu. ... devamı

15 gün önce 111 Okunma Diğer Ürünler

Tavuk Hastalıları ve Önlemler

Önemli Tavuk Hastalıları ... devamı

18 gün önce 114 Okunma Diğer Ürünler

Gıdaların Kullanım Ömürleri

Gıdaların Kullanım Ömürleri ... devamı

21 gün önce 163 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Salma Tavukçulukta Yem Verilir mi?

Serbest sistem gezen tavuk beslemek, hiç yem verilmeyeceği anlamına gelmemektedir. ... devamı

25 gün önce 153 Okunma Diğer Ürünler

Sütte Homojenizasyon

Homojenizasyon Süt, emülsiyon halinde bulunan bir sıvıdır. ... devamı

28 gün önce 170 Okunma Diğer Ürünler

Akrilamid Nedir ?

Akrilamid; Isıl işlem gören yiyeceklerde pişirme sonucunda doğal biçimde oluşan kimyasal bir bileşendir. ... devamı

bir ay önce 193 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Buzağılarda Beslenme İçin Altın Kurallar

Sağlıklı buzağıların yetiştirilmesi, gelecekteki sürülerin yüksek üretime sahip olmasını sağlamak için anahtar bir bileşendir ... devamı

bir ay önce 172 Okunma Diğer Ürünler

Peynirde Asitlik Tayini

Peynir çeşitlerinde titre edilebilir asitliği belirlemek. ... devamı

bir ay önce 324 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği