HABERLER

Gıdalarda Alerjenler ve Etki Mekanizmaları

Gıda alerjisi, bir gıda bileşeninin (genellikle yapısal olarak tamamen parçalanmamış bir protein) emilimi ve bunun sonuc ... devamı

21 sa. önce 12 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Fındık Alerjisi , Fındık Alerjen Kiti ve Fındık Alerjen Hızlı Test Kiti

Fındık alerjisi nedir?

Fındık deyince kabuklu fındık, kaju fıstığı, antep fıstığı, ceviz, pekan cevizi, badem, bre ... devamı

22 gün önce 154 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Besin Alerjisi Nedir?

Besin alerjileri daha çok çocukluk döneminin sorunlarından birisidir. ... devamı

bir ay önce 338 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Glüten Nedir ve Hızlı Glüten Analizi Nasıl Yapılır ?

Buğday otuza yakın farklı protein türleri içerir, glutenin ve gliadin adlı proteinler suyla birleştiğinde esnek ... devamı

2 ay önce 542 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Listeria Hakkında, Listeria Besiyerleri


Etiyoloji

Listerialar Gram pozitif, hareketli, sporsuz, kapsülsüz, küçük, düz ... devamı

3 ay önce 520 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dikkat ! Gıda, Yem, Bitki Sağlığı ve Veteriner Hizmetlerine Yasal Düzenleme

Aşağıdaki Resmi Gazete değişikliğinde de göreceğiniz gibi, 5996 sayılı Kanunun 40. ... devamı

4 ay önce 804 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mohr Metodu ile Klorür (Cl-) Tayini

 Kullanılan Kimyasallar

Ayarlı 0. ... devamı

8 ay önce 1384 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Bulunan Su Çeşitleri

1. Serbest Su

Gıda içerisinde solvent ya da çözücü olarak bulunan sudur. ... devamı

9 ay önce 1474 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Hazır Gıdalarda Tuz Tayini

Enzimatik esmerleşme, meyvelerde (kayısılar, armutlar, muzlar, üzümler), sebzelerde (patatesler, mantarlar, kıvırcı ... devamı

10 ay önce 1022 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin Kullanımı

Gıda üretim tesisleri, gıda işleme tesisleri, laboratuvarlar, gıda ambalajı, gıda lojistik ve depolama tesisleri, restor ... devamı

11 ay önce 1237 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Korona, Havada Saatlerce, Yüzeyde Günlerce Kalabiliyor


  Araştırmacılar, öksürük veya hapşırık sonucu oluşan mikroskobik damlacıkları kopayalayan bir ... devamı

11 ay önce 886 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kovid-19 Riski En Yüksek Mekanlar

Yapılan yeni bir araştırmaya göre Kovid-19 riski en yüksek mekanlar belirlendi. ... devamı

11 ay önce 1077 Okunma Mikrobiyolojik Analiz