HABERLER

Güneşin Mikroplar Üzerine Etkisi

Güneşten dünyaya ulaşan UVC ışınlarının tamamını, UVB ışınlarının da büyük bir kısmını soğuruyor (Şekil ... devamı

14 gün önce 138 Okunma Diğer Ürünler

Maya Çeşitleri Nelerdir ?

En önemli maya türü bira mayası olarak bilinen, ekmek ve şarap yapımında kullanılan Saccharomyces Cerevisiae&# ... devamı

bir ay önce 220 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ultraviyole Işık Korona Virüsünü Öldürür

Ultraviyole Hava Temizleme

COVID-19 veya diğer tanımı ile korona virüs ( SARS-CoV-2 ) olarak bilinen virü ... devamı

bir ay önce 555 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Hijyen / Sanitasyon Denetim ve Muayenesi


  HİJYEN DENETİMİNİN FAYDALARI

1 -Hijyen denetimleri işletmenin temizlik ve hijyenik yönden uygun ... devamı

2 ay önce 466 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İş Hijyeni Nedir ?


  Bu nedenle çalışan nüfusun sağlığının ve refahının korunması, iş veriminin arttırılması ve tedavi ... devamı

2 ay önce 449 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dezenfeksiyon, Sanitasyon ve Hijyen Nedir ?

 Dezenfeksiyon Nedir?
Mikroorganizmalar hemen hemen her yerde kendilerine yaşam alanı bulurlar. ... devamı

2 ay önce 598 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Proteolitik Mikroorganizmalar (Bakteriler)

Bu bakteri grubu proteinleri hidrolize ederek proteaz enzimi salgılarlar. ... devamı

3 ay önce 761 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kuru Gıda Depolama Talimatı

   1. AMAÇ
Kuru gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve bulaşmaların engellenmesidir. ... devamı

4 ay önce 873 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Baharatta Tuz Tayini

  Kullanılacak Malzeme ve Cihazlar
Filtre kağıdı
Porselen kroze
Küf Fırını
Gooch Krozesi... devamı

5 ay önce 578 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kodeks Alimentarius Nedir?

Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı

5 ay önce 583 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Ne Demektir?

Bu yöntemler elde edilen gıdalar bazı yabancı zararlılara,böcek gibi bazı kemirgenlere karşı dirençli hale get ... devamı

5 ay önce 899 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği