HABERLER

Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizması

Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı

7 gün önce 72 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikotoksinler ve Canlılar Üzerine Etkisi

Farklı küfler tarafından farklı mikotoksinler üretilmektedir. ... devamı

10 gün önce 85 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurta Üzerindeki Sayısal Kod'lar


 
Yumurta numaralandırma sistemi ile yumurtalar dört temel gruba ayrılıyor. ... devamı

15 gün önce 111 Okunma Diğer Ürünler

Gıdaların Kullanım Ömürleri

Çiğ kümes hayvanları

Kümes hayvanları satın alındıktan sonra bir günden iki güne kadar bu ... devamı

21 gün önce 163 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Akrilamid Nedir ?

Akrilamid; Isıl işlem gören yiyeceklerde pişirme sonucunda doğal biçimde oluşan kimyasal bir bileşendir. ... devamı

bir ay önce 193 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Peynirde Asitlik Tayini

AMAÇ ve KAPSAM Peynir çeşitlerinde titre edilebilir asitliği belirlemek. ... devamı

bir ay önce 324 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Güneşin Mikroplar Üzerine Etkisi

Güneşten dünyaya ulaşan UVC ışınlarının tamamını, UVB ışınlarının da büyük bir kısmını soğuruyor (Şekil ... devamı

2 ay önce 270 Okunma Diğer Ürünler

Süt ve Süt Ürünlerinde HMF Oluşumu

Sütlerde dehidratasyon yolu ile ısıl işlem sonucunda glukozdan 5-hidroksimetil-2-furfural oluşumu gerçekleşebilir. ... devamı

2 ay önce 369 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Maya Çeşitleri Nelerdir ?

En önemli maya türü bira mayası olarak bilinen, ekmek ve şarap yapımında kullanılan Saccharomyces Cerevisiae&# ... devamı

2 ay önce 369 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ultraviyole Işık Korona Virüsünü Öldürür

Ultraviyole Hava Temizleme

COVID-19 veya diğer tanımı ile korona virüs ( SARS-CoV-2 ) olarak bilinen virü ... devamı

3 ay önce 856 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Hijyen / Sanitasyon Denetim ve Muayenesi


  HİJYEN DENETİMİNİN FAYDALARI

1 -Hijyen denetimleri işletmenin temizlik ve hijyenik yönden uygun ... devamı

3 ay önce 722 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği