HABERLER

Peynirde Asitlik Tayini

AMAÇ ve KAPSAM Peynir çeşitlerinde titre edilebilir asitliği belirlemek. ... devamı

7 gün önce 96 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Güneşin Mikroplar Üzerine Etkisi

Güneşten dünyaya ulaşan UVC ışınlarının tamamını, UVB ışınlarının da büyük bir kısmını soğuruyor (Şekil ... devamı

14 gün önce 138 Okunma Diğer Ürünler

Süt ve Süt Ürünlerinde HMF Oluşumu

Sütlerde dehidratasyon yolu ile ısıl işlem sonucunda glukozdan 5-hidroksimetil-2-furfural oluşumu gerçekleşebilir. ... devamı

18 gün önce 169 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Maya Çeşitleri Nelerdir ?

En önemli maya türü bira mayası olarak bilinen, ekmek ve şarap yapımında kullanılan Saccharomyces Cerevisiae&# ... devamı

bir ay önce 220 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ultraviyole Işık Korona Virüsünü Öldürür

Ultraviyole Hava Temizleme

COVID-19 veya diğer tanımı ile korona virüs ( SARS-CoV-2 ) olarak bilinen virü ... devamı

bir ay önce 555 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Hijyen / Sanitasyon Denetim ve Muayenesi


  HİJYEN DENETİMİNİN FAYDALARI

1 -Hijyen denetimleri işletmenin temizlik ve hijyenik yönden uygun ... devamı

2 ay önce 467 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İş Hijyeni Nedir ?


  Bu nedenle çalışan nüfusun sağlığının ve refahının korunması, iş veriminin arttırılması ve tedavi ... devamı

2 ay önce 449 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dezenfeksiyon, Sanitasyon ve Hijyen Nedir ?

 Dezenfeksiyon Nedir?
Mikroorganizmalar hemen hemen her yerde kendilerine yaşam alanı bulurlar. ... devamı

2 ay önce 599 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Proteolitik Mikroorganizmalar (Bakteriler)

Bu bakteri grubu proteinleri hidrolize ederek proteaz enzimi salgılarlar. ... devamı

3 ay önce 761 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt Proteinleri

Süt proteini homojen protein olmayıp farklı nitelikte 30’dan fazla fraksiyondan oluşmuştur. ... devamı

4 ay önce 832 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Baharatta Tuz Tayini

  Kullanılacak Malzeme ve Cihazlar
Filtre kağıdı
Porselen kroze
Küf Fırını
Gooch Krozesi... devamı

5 ay önce 578 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği