SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

gıdaaa

maya ve küf, toplam canlı,koliform bakteri analizlerinde sıklıkla kullanılan besiyeri nelerdir? bilgilendirirseniz memnun olurum teşekkür ederim.

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Tüm mikrobiyolojik analizler için kullanılabilecek çeşitli besiyerleri mevcuttur.
En sık kullanılanlar:
Küf-Maya: DRBC Agar, Saboraud Dextrose Agar
Toplam Canlı Bakteri: Plate Count Agar
E.coli/Coliform: VRB Agar (toplam coliform analizi için kullanılır. E.coli'yi ayırt etmek için ileri doğrulama testleri gereklidir)
TBX Agar (E.coli tespitinde kullanılır)
Ayrıca, E.coli ve diğer coliform kolonilerini birbirinden renk farkı ile ayırt etmeyi sağlayan KROMOJENİK özellikli besiyerleri de bulunmaktadır (Ör: ECC Agar)

Cevaplayan : DiaTek