SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

tranqulity

Kuruyemişlerde(ay çekirdeği,fındık,fıstık,badem,kaju..) yapılan(yapılması istenen) mikrobiyolojik analizler nelerdir?Detaylı olarak öğrenebilir miyim?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Kuru meyve ve kuruyemişlerim mikrobiyolojik analizlerinde küf-maya sayımı yapılmaktadır.
 
 
Kuruyemişlerin mikrobiyolojik analizi icin Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü internet sitesindeki Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'nden faydalanabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
           
 Gıda  Mikroorganizmalar  Numune alma planı Limitler
6.2 Kurutulmuş veya dondurulmuş meyveler  Maya ve küf

n      c

5      2

m      M

104   105

Cevaplayan : DiaTek