SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
selçuk
tereyağın mikrobiyolojik analizlerinde B.cereus bakterisi aranırmı ?
Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44
Cevap:
Tereyağının mikrobiyolojik analizlerinde B. cereus aranmaz. türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'nin aranmasını istediği kriterler S. aureus ve Salmonella spp.'dir.
Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği Eki'ni ekteki dosyada bulabilirsiniz.
Cevaplayan : DiaTek