SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

busracicektas

merhaba,kaju ve yer fıstığı üretirken hangi analizler yapılmalıdır?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'ne göre, kurutulmuş ve dondurulmuş meyvelerde küf ve maya analizlerinin yapılması istenmektedir.
 
Ayrıntılı bilgi için Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayımlanmış olan Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'ni inceleyebilirsiniz. İlgili linki aşağıda bulabilirsiniz.
 
http://www.gkgm.gov.tr/mevzuat/kodeks/kodeks_yonetmelik/mikrobiyolojik_kriterler_yonetmelik.html

Cevaplayan : DiaTek