SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

mehmet42000

slm ben bir gıda işletmesinde ortam mikrobiyoloji analizinde toplam bakteri ve maya küf sonuçlarının tgk ne göre kriterlerini soracaktım

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'nde ortam havası mikrobiyolojik yükü ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ortam havasında olması gereken mikrobiyolojik yük miktarı, ortamda yapılan çalışmaya veya ortamın hangi amaçla kullanılmakta olduğuna göre değişkenlik gösterebilir. Standart çalışma alanlarında, 100lt hava emdirilmiş ortam petrilerinde olabilecek toplam canlı bakteri ve küf maya miktarının toplamı 1000cfu'yu geçmemelidir. Ama bu miktar, ortamın kullanım amacına göre değişebilir. Çok temiz ortamlarda, 100lt hava emdirilmiş petrilerde bulunması gereken maksimum sayı 10cfu, hatta 0cfu'ya kadar düşebilir. Ölçümünü yapacağınız ortamda bulunan ürünlerin taşımaı gereken maksimum mikroorganizma yükünü baz alarak, ortam havası için bir limit belirleyebilirsiniz.

Cevaplayan : DiaTek