SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

Asendorf

Merhabalar, çalıştığım yerde domates çorbası,yayla çorbası,şehriyeli pirinç pilavı, bulgur pilavı, zeytinyağlı şakşuka, zeytinyağlı yaprak sarma, kabak tatlısı, ayva tatlısı ve irmik helvası ürünlerinin mikrobiyolojik analizlerini yaptırırken hangi mikroorganizmalar baktırmam gerekiyor? Teşekkürler,

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'nde bulunan EK-1 dosyasında, Hazır Yemekler ve Tatlılar maddelerinde konu ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
 
http://www.gkgm.gov.tr/mevzuat/kodeks/kodeks_yonetmelik/mikrobiyolojik_kriterler_yonetmelik.html

Cevaplayan : DiaTek