SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

bur

merhaba, bal vve pekmezin mikrobiyolojik incelenmesi ile ilgili kayanağa ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Merhabalar,
 
Bal doğal yapısından kaynaklı genel olarak mikroorganizma barındırmayan bir üründür, bu nedenle de mikrobiyolojik anlamda çok fazla incelemeye tabi tutulmaz. Daha çok fiziksel ve kimyasal anlamda analizleri yapılır. Pekmez de ise üreticiler açısından bakarsak, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğinde yer alan maddeye göre E.coli ve küf-maya analizleri yapılmalıdır. Yönetmeliğin bununla ilgili bölümünü de incelemeniz açısından ekledim.

Cevaplayan : DiaTek