SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
chemist
merhabalar
kristal toz şekerde yapılacak analizler nelerdir? gıda kodeksine göre baktığımda e coli, küf maya gözüküyor. bu konu hakkında bilgilendirme yaparsanız sevinirim. birde gereken analizleri petride hazır besiyeri kullanarak yapmam mümkünmü? kullanmam gerek test yöntemi nedir?
Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44
Cevap:
Merhabalar, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği'nde kristal toz şeker için yapılması gereken mikrobiyolojik analizlere dair bir madde yoktur. Maya-küf ve E. coli şekerli gıdalarda bakılması gereken mikroorganizmalardır. Ancak ürünlerinizin mikrobiyolojik anlamda güvenilirliğini sağlamak adına bu analizleri yapmanız faydalı olacaktır. Bu analizler için hazır besiyeri kullanabilirsiniz. Üründen aldığınız numuneyi belli oranlarda seyrelttikten sonra yayma plak yöntemiyle petrideki hazır besiyerine ekim yapabilirsiniz. Daha sonra uygun koşullarda inkübe ettiğiniz besiyerlerinde meydana gelen kolonileri sayarak değerlendirme yapabilirsiniz.
Cevaplayan : DiaTek