SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
neco
işletmemizde plastik tarak ,saç fırcası, saç boya fırcası ve buna benzer ürünler üretmekte ve paketlenmektedir.
Üretimde ve paketlenme sırasında ortamdan gelen bakteriler," kişilerin paket yaparken elden ve nefesten gelen"
tespit edip önlem almak , hijyen kaplarda satışa sunmak istemekteyim, Üründe kullanılan malzemeler domuz kılı, at kılı , naylon altı 6, pvs gibi malzemeler, tespitte hangi ürünlerini kullanmalıyım. İyi çalışmalar.
Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44
Cevap:
Bunun yanı sıra üretim alanında ve yemekhane, tuvalet gibi toplu alanların girişinde antimikrobiyal paspas kullanarak, ayak yolu ile taşınan mikroorganizmaları elimine edebilirsiniz. Aşağıya eklediğim linkten antimikrobiyal paspasın kullanımı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
Hijyen tespiti için ise Hytech Slide isimli ürünümüzü kullanabilirsiniz. Hytech Slide, ilgili yüzeye besiyeri teması ile örnek
alınmasını ve inkübasyon sonrası mikroorganizmanın türünü ve yoğunluğunu tespit
etmenizi sağlamaktadır. Hytech Slide'ın iki tarafında iki farklı besiyeri bulunabilir.Buna ek olarak, Hytech Slide’ın yaygın olarak kullanılan
çeşidi personel hijyen kontrolü için BPA/ECC; yüzey ve alet-ekipman
hijyen kontrolü için ise PCA/ECC olduğunu da belirtmek isterim.
Son olarak ürünlerinizde kullanılan malzemenin tespiti için Elisa Kiti kullanabilirsiniz. Ancak bu analizi çok sık ve düzenli yapmayacaksanız, bir dış laboratuvara yaptırmanız daha kolay ve uygun olacaktır.
Cevaplayan : DiaTek