SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
kimyager
Merhaba Küf ve Maya nın meyve suyunda cok sık bakılıpta ,suda nadiren aranmasının sebebi nedir? Küf ve Maya daha çok hangi gıdalarda bakılır neden
Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44
Cevap:
Küf ve mayaların bir ortamda çoğalmaları ve metabolik etkinlikleri ortamda bulunan madde konsantrasyonuna önemli ölçüde bağlıdır, diğer organizmalarla karşılaştırıldığında yüksek şeker ve tuz konsantrasyonlarına daha iyi uyum sağlayabilirler. Dolayısıyla suda üremeleri analiz yapılmasını gerektirecek kadar önemli düzeyde olmaz. Küf ve mayaya daha ziyade, kuru meyve, meyve suyu, pekmez ve helva gibi şeker içeriği yüksek ürünlerde bakılır.
Cevaplayan : DiaTek