Firmamızın faaliyet alanı mikrobiyoloji olduğu için, pestisit analizi konusunda yetkili bir firma ile konuşmanız daha sağlıklı olacaktır. Ancak ulaşabildiğim bilgiler çerçevesinde sorunuzu cevaplamaya çalışacağım. Aşağıda linkini de bulabileceğiniz 'Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinde Bulunmasına İzin Verilen Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Tebliği 'nde pestisit kalıntıları için limitler belirlenmiştir. Yine bu yönetmelikteki değişikliklere dair yönetmeliği de aşağıda bulabilirsiniz. Burada belirtilen limitlerden üreticinin ve satıcının sorumlu olduğuna dair bir madde var. Ancak tedarikçi tarafından analizin yapılası gerektiğine dair bir ifadeye rastlamadım. Tekrar hatırlatmak isterim, bu konu ile ilgilenen biri size daha kesin bilgiler verebilir. Aynı zamanda pestisit analizi yapan akredite laboratuvarlar olduğunu ve bu laboratuvarların GC/ MS, LC/MS gibi cihazlar kullanarak bu analizleri yaptığını da ayrıca eklemek isterim. Yine yönetmelikte bu analizler hakkında ayrıntılı bir bilgi bulunmamakla birlikte uluslar arası standartlarca kabul edilen yöntemler ile analiz yapıldığına dair ibareler bulunmaktadır.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2009/12/20091231M6-1.htm
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/01/20130103-8.htm