SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

ase

ev tipi salça ve fabrika tipi salçanın farkı nedir?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Ev yapımı salçanın üretimi sırasında fabrika tipinin yapımına oranla daha düşük sıcaklıklarda ısısal işlem uygulanır, suyu vakum altında uzaklaştırılır. Ev tipi olmayan salçalar 80oC ve üstüne kadar ısıtılır. Salçada serum ayrılması sorunu ısıtma sıcaklığı arttıkça kolaylaşır ancak sıcaklığın artması rengi de olumsuz yönde etkilenmesine yol açabilir. 

Cevaplayan : DiaTek