SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

çayiç

Helvada yağ salma neden olur nasıl önlenebilir kullanılan emülgatör değiştirilmeli mi?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Helvada yağ salma sebeplerinden biri kullanılan tahinin özellikleri olabilir. Homojen olmayan tahin kullanmak helvada bazı kısımların daha yağlı olmasına sebep olur. Saklama koşullarına dikkat edilmelidir. Uygun sıcaklıkta helvanın üzerine ağırlık gelmeyecek şekilde depolama yapılmalıdır. Helva üretiminde kullanılan emülgatör Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ne uygun olmalıdır.  E 491 sorbiton monostearat 5 g∕kg, E 471 mono ve digliserid QS maksimum düzeyin belirlenmediği, teknolojinin gerektirdiği miktardan fazla olmamalıdır.

Cevaplayan : DiaTek