SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
EYLÜL
Sütte hidrojen peroksit analizi nasıl yapılır?
Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44
Cevap:
Süte hile amaçlı olarak katılan hidrojen peroksit, klorin ve
diğer okside edici maddelerin var-yok tayinleri yapılır. Numunenin potasyum iyodat ve nişasta çözeltisi ile karıştırılıp üzerine HCl koyarak dinlenmeye bırakıp oluşan renk değişimini gözlenmesidir. Süt endüstrisinde
kullanılan hidrojen peroksit konsantrasyonları süt bileşenlerine çok az etki
eder. Düşük konsantrasyonda hidrojen peroksit amino asit bileşimine etkili
değildir. Hidrojen peroksit konsantrasyonunun % 0.1’in üzerine çıkması
durumunda aminoasitlerin bazılarında değişiklikler meydana gelir. Proteinlerin biyolojik değerinin azalması söz konusu olur. Sütte hidrojen peroksit analizi hakkında daha
detaylı bilgiyi “Sütte Kimyasal Analizler -2” yazımızdan okuyabilirsiniz.
Cevaplayan : DiaTek