SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

Rictusempra

Merhabalar, Üzüm pekmezinden elde edilen cevizli sucuk ile ilgili mevzuat, analiz parametreleri gibi bilgilere ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz?

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Cevizli sucuk analizlerinde Türk Gıda Kodeksi Lokum Tebliği (Tebliğ No:2013/55) kullanılmaktadır. Tebliğe ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Cevizli sucuk üretiminde dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Kontaminasyondan kaçınmak için üretim alanınızın giriş ve çıkışlarında HyPass (Antimikrobiyal Dezenfektanlı Paspas) kullanabilirsiniz.
 
Üretim alanı içinde Hysafe Air cihazını kullanmak havadaki mikroorganizmaları etkisiz hale getirecektir.  Hysafe Air hakkında bilgi almak için tıklayınız. 
 
Yüzeylerde bulunan biyolojik artıklar bakterilerin üremesine zemin oluştururlar. Hytest Pro ile kısa sürede protein tespiti yapabilirsiniz. 
 
Cevizli sucuğun raf ömrünü uzatmak için tamamen bitkisel özütlerinden elde edilen doğal bir ürün olan DiaNatura Safe kullanabilirsiniz. DiaNatura Safe hakkında bilgi almak için tıklayınız.  

Cevaplayan : DiaTek