"Membran ayırma tekniklerinden mikrofiltrasyon, özellikle süt sanayinde bakteriyolojik nedenlerle
uygulanan yüksek derecelerdeki ısıl işlemin başta proteinler olmak üzere çeşitli bileşenler üzerindeki olumsuz
etkisini önleyebilmek için kullanılan alternatif bir yöntemdir. Mikrofiltrasyon, sıvı içinde farklı boyutlardaki
maddelerin geçişine izin verir. Mikrofiltrasyon molekül ağırlıkları 200 kDa’dan büyük olan partikülleri seçici
olarak ayırabilme yeteneğinde, basıncı 0,1-0,5 bar arasında değişen bir tekniktir. Kullanılan membranın
gözenek çapları 0.1-10 µm aralığında değişmektedir. Bu yüzden süt endüstrisi için mikrofiltrasyon, kazein
miselleri gibi kolloidal partiküller, serum protein agregatları ve süt yağ globülleri, somatik hücre, bakteri ve
diğer mikroorganizmalar gibi biyolojik orijinli benzer hücre yapısı materyallerin ayrımında kullanılmaktadır." (Yetişmeyen ve Yıldız, 2006)