SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

Murat

Merhaba, 2010 dan bu yana ısrarla vermiş olduğunuz cevapları ve soruları inceledim. Bu konuda göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı tebrik ederim. Benim sorum su üzerine olacak. Sormadan önce aşağıdaki makaleleri okuduğumu belirtmek isterim. (Sularda koliform, Sularda ecoli koliform, sularda enterekok bakteri.) Üretilen dalgıç motorlar içerisine kuyu suyu ve glikol koymaktayız. Üretim bittikten sonra depoya kaldırılan motorların içerisinde 1-1,5 ay sonra çalışma deneyi dışında hiç çalışmadığı halde gaz oluşmakta ve bu gaz suyun motor dışına çıkmasına neden olmakta. öyle ki 0,75 bar lık basınç tapası yeterli olmamakta bunun yanında bulabildiği her yerden su kaçırmakta. Bu gazın bakteri kaynaklı olduğunu düşündüğümüz için kuyu suyunu ters osmoz ile arıtmaya başladık. Bütün tesisatı elden geçirerek farklı bir noktadan da bakteri bulaşmasını engelledik. Arıtmanın işe yarayıp yaramadığını görmek için 2 farklı laboratuvara suyu analize gönderdim. herhangi bir bakteri gözlenmedi ve su sertliği nerdeyse sıfırlandı. Bu işlemler yaklaşıl 1 ay önceydi ve şimdi yaptığımız kontrollerde yine gaz oluşumu ve su kaçağı gözlendi. Sorum oluşan bu gazın sizce sebebi ne olabilir? önlemek için neler yapılabilir? Şimdiden teşekkür ederim İyi Çalışmalar

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz. Sorunuza gelince, bahsettiğiniz problem kullandığınız sudan da kaynaklanıyor olabilir, mekanik bir problem de olabilir. Kesin birşey söylemek zor. Eğer su kaynaklı ise su sterilizasyon sistemlerini kullanmanızı öneririz ancak maliyetli bir işlem olduğunu belirtmeliyim. Sularda mikrobiyolojik analizleri gerçekleştirmek için ürün portföyümüzdeki Hypet Aqua, Membran Filtrasyon Sistemi ve Hypore ürünlerine göz atabilirsiniz. 

Cevaplayan : DiaTek