SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
Muhammad
Merhaba , Kaymak Üretimi İle İlgili Bir Sorum olacaktı.
İşletmemizde Kaymak Üretimi Yapmaya Karar Verdik.İnek Sütünden Aldığımız Krema İle Kaymak Üretimine Başladık. Yalnız Piyasadaki Kaymaklar Gibi Beyaz Olmadığından Ve 1 Hafta İçerisinde Üzerinin Küf Tutmasından Dolayı Satış Sorunu İle Karşılaştık.Öncelikle Bu Kremayı Beyazlatacak Ve Kaymağın Ömrünü Uzatacak Maddeler Hakkında Bilgi Verirseniz Sevinirim Bunun Yanında Bunların Kullanım Şekli Ve Miktarlarına Anlatırmısınız.
Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44
Cevap:
Kaymak çeşitleri, mikrobiyolojik kriterleri ve üretiminde
dikkat edilmesi gerekenleri "
Kaymak Nasıl Yapılır" adlı yazımızdan
okuyabilirsiniz. Mevsim koşullarına göre kaymağın raf ömrü değişmekte olup
uygun sıcaklıklarda muhafaza edilmesi oldukça önemlidir. Kaymağı beyazlatmak
için piyasada beyazlatıcılar bulunmaktadır ancak kaymak renginin sarı olması
sütün kalitesi ile ilgilidir. İneğin tükettiği besinlere göre sütünün rengi
değişmekte bu da kaymağa yansımaktadır. Ürünlerinizin raf ömrünü doğal
yollardan uzatmak için
DiaNatura Base ürünümüzü kullanabilirsiniz. Tamamen
bitkisel bir içerik olduğu için insan sağlığı açısından herhangi bir yan etkisi
olmadığından dolayı hiçbir gıda analizinde aranmamaktadır.
Cevaplayan : DiaTek