SÜTTE SODA TEST KİTİ
Nötralizerler (NaOH, %0,1 Sodyum Karbonat ve %0,2 Sodyum Bikarbonat) sütte oluşan asitliği nötralize etmek amacıyla ilave edilir. Özellikle sıcak yaz aylarında sütlerin herhangi bir ürüne işlenmeden kesilmesini engellemek amacıyla süte katılır. Pıhtılaşma gecikir ve protein parçalayan bakteriler için uygun bir ortam oluşur.
TEST KİTİ İÇERİĞİ
Soda Test Çözeltisi – A 250 ml 50 Test
Soda Test Çözeltisi – B 15 ml 50 Test
YÖNTEM
1. 5 ml süt numunesi test tüpüne alınır.
2. Üzerine 5 ml Soda Test Çözeltisi - A ve 2 damla Soda Test Çözeltisi - B ilave edilir.
3. Oluşan kırmızı/pembe renk soda varlığını gösterir.