SORU - CEVAP
Bu bölüm, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili teknik sorularını yanıtlamak amacı ile hazırlanmıştır Teknik sorularınızı aşağıda bulunan ‘’SORU SOR’’ butonuna basarak karşınıza çıkan formu doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. Sorularınız, konusunda uzman ekibimiz tarafından en kısa sürede yanıtlanacaktır.
SORU SOR ▼
Takma İsim (Sitede Görünecek)
E-Posta (Sitede Görünmeyecek)
Telefon (Sitede Görünmeyecek)
Soru

kduygu

MERHABALAR... Kozmetik firmasında biyolog olarak işe başlayacağım benden koruyucu etkinlik testi (CHALLANGE TESTİ) yapmamı istiyorlar bu konu hakkında detaylı türkçe kaynak bulamıyorum , yabancı bir kaynakta şöyle bir bilgi buldum; USP'YE göre farmasötik ürünler için koruyucu etkinlik testinin yapılısı anlatılıyordu, analizi yaptıktan sonra son olarak degerlendirme kısmında USP ye göre urunler 4 sınıfa ayrılır ve her sınıfa göre ayrı degerlendirme kriterleri vardır diyor benim sorum şu olacak kozmetik ürünler( krem, şampuan,tonik ) hangi sınıfa giriyor? (buarada usp kozmetik ürünleri farmasötik kabul ediyor diyor )

Firma: Firma AdıAd / Soyad:Soruyu Soran Ünvanı: Soru Sorucu20.10.2010 10:59:44

Cevap:

Kozmetik ürünlerde challenge testin yapılışı USP gibi birçok farklı kaynakta farklı yöntemler ile anlatılmaktadır. Burada önemli olan noktada hangi kaynaktaki yöntemi uygulayacağınız, dolayısıyla o kaynaktaki sınıflandırmayı kabul etmeniz gereklidir. Challenge Test, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumu tarafından hazırlanan Kozmetik Ürünlerde Güvenlik Değerlendirmesine İlişkin Kılavuzda tanımlanmış ve kullanılacak suşların ait olduğu mikroorganizmalar, Pseudomonas aeruginsa, Staphylococcus aureus, Candida albicans şeklinde belirlenmiştir. 

Cevaplayan : DiaTek