HABERLER

Tavuklarda Yumurta Verimini Arttırmanın Yolları

Bir başka sebep ise kümesinizdeki horoz sayısıdır. ... devamı

17 gün önce 89 Okunma Diğer Ürünler

Tavuklarda Yumurta Oluşumu

Tavuklarda yumurta oluşumu ilk olarak yumurta sarısını medyana getiren ovumların hızlı gelişimiyle başlar. ... devamı

21 gün önce 151 Okunma Diğer Ürünler

Civcivlerde Kanlı İshal Tedavisi Nasıl Olmalı?

Kanatlı hayvanlarda görülen en riskli sağlık sorunlarından birisi de kanlı ishaldir. ... devamı

bir ay önce 242 Okunma Diğer Ürünler

Organik Tavuk ve Organik Yumurta Nedir ?

  Organik Tavukçuluk; organik ürün olduğu sertifikasyonlarla tescillenmiş bir iş sahasıdır. ... devamı

bir ay önce 178 Okunma Diğer Ürünler

Balıklarda Bozulma


  Balıklarda meydana gelen bozulmanın hızı aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

Balık çeşi ... devamı

bir ay önce 207 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ruminantlarda Abomasum Kayması

Doğumla birlikte yavru ve yavru zarlarının boşaltığı abdominal alanda mide kompartmanlarının hareket alanının artması en  ... devamı

bir ay önce 126 Okunma Diğer Ürünler

Rumen Asidozundan Korunma

Rumen Asidozu korunmada en önemli faktör, hayvanlara verilen rasyonun dengeli olmasıdır. ... devamı

2 ay önce 137 Okunma Diğer Ürünler

Broyler ( Broiler ) Tavuk Yetiştiriciliği

Broiler tavuk olarak adlandırılan Etlik Piliç yetiştiriciliği dışarıdan bakıldığında oldukça kolay ve basit gö ... devamı

2 ay önce 255 Okunma Diğer Ürünler

Süt Proteinleri

Süt proteini homojen protein olmayıp farklı nitelikte 30’dan fazla fraksiyondan oluşmuştur. ... devamı

2 ay önce 339 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Nekrotik Enterit (İnce Bağırsak İltihabı)

Clostridium perfringens bakterisinden kaynaklanan orta ve ince bağırsakta yerleşen bir hastalıktır. ... devamı

2 ay önce 196 Okunma Diğer Ürünler

Yumurta Sarısından Elde Edilen Jeller

Son çalışmalar granüllerin yeni birçok özelliği ile gıda endüstrisinde bir malzeme olarak kullanılab ... devamı

2 ay önce 272 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

TBA Testi (Tiyobarbütirik Asit)

Gıdalarda bulunan yağlar ile havanın oksijeni arasında kendiliğinden oluşan ve otoksidasyon denilen reaksiyonlar oluşur. ... devamı

2 ay önce 447 Okunma Mikrobiyolojik Analiz