HABERLER

Aspergillus Nedir ?


  Büyüme ve dağılımı

Aspergillus türleri aerobiktirler ve bol oksijenli hemen her o ... devamı

27 gün önce 226 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Besinlerde Glisemik İndeksi Etkileyen Faktörler

Nişasta Miktarı:

Besinlerde genel olarak fazla miktarda bulunan karbonhidrat nişasta olup, bu besinlerin glisemik ... devamı

3 ay önce 368 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizması

Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı

3 ay önce 368 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikotoksinler ve Canlılar Üzerine Etkisi

Farklı küfler tarafından farklı mikotoksinler üretilmektedir. ... devamı

3 ay önce 411 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdaların Kullanım Ömürleri

Çiğ kümes hayvanları

Kümes hayvanları satın alındıktan sonra bir günden iki güne kadar bu ... devamı

4 ay önce 454 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Akrilamid Nedir ?

Akrilamid; Isıl işlem gören yiyeceklerde pişirme sonucunda doğal biçimde oluşan kimyasal bir bileşendir. ... devamı

4 ay önce 488 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Peynirde Asitlik Tayini

AMAÇ ve KAPSAM Peynir çeşitlerinde titre edilebilir asitliği belirlemek. ... devamı

4 ay önce 748 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt ve Süt Ürünlerinde HMF Oluşumu

Sütlerde dehidratasyon yolu ile ısıl işlem sonucunda glukozdan 5-hidroksimetil-2-furfural oluşumu gerçekleşebilir. ... devamı

5 ay önce 684 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikroplar En Çok Nerede Bulunur ?

Çoğu zaman dikkatimizi çekmeyen ve artık düşünmeden her an kullandığımız küçük mikrop yuva ... devamı

5 ay önce 571 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Maya Çeşitleri Nelerdir ?

En önemli maya türü bira mayası olarak bilinen, ekmek ve şarap yapımında kullanılan Saccharomyces Cerevisiae&# ... devamı

5 ay önce 678 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kapınızın Önü Kalenizin Kapısıdır

Bu Korona günlerinde hiç unutmamamız gereken bir konuyu tekrardan hatırladık : Hijyen  Ancak hazırlıksız yak ... devamı

5 ay önce 553 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği