HABERLER

Tavuklarda Yumurta Oluşumu

Tavuklarda yumurta oluşumu ilk olarak yumurta sarısını medyana getiren ovumların hızlı gelişimiyle başlar. Ovumlar günde 2 g. ... devamı

5 yıl önce 20671 Okunma Diğer Ürünler

El Hijyeni ve Önemi

Çağdaş sağlık hizmeti anlayışı, öncelikle sağlığın koruması ve geliştirilmesini gerektirmektedir. ... devamı

5 yıl önce 6430 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Coronavirüs (Koronavirüs) nedir? Korona Virüsü nasıl bulaşır?

Coronavirüs (Koronavirüs) nedir? Korona Virüsü nasıl bulaşır? Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen '2019-nCoV' ol ... devamı

5 yıl önce 6270 Okunma Diğer Ürünler

Civcivlerde Kanlı İshal Tedavisi Nasıl Olmalı?

Kanatlı hayvanlarda görülen en riskli sağlık sorunlarından birisi de kanlı ishaldir. ... devamı

5 yıl önce 19284 Okunma Diğer Ürünler

Organik Tavuk ve Organik Yumurta Nedir ?

Organik Tavukçuluk; organik ürün olduğu sertifikasyonlarla tescillenmiş bir iş sahasıdır. ... devamı

5 yıl önce 8700 Okunma Diğer Ürünler

Balıklarda Bozulma

Balıkların çeşidi, şekli, yağ kompozisyonları ve yakalandıkları andaki açlık durumları bu faktörlerden birkaçıdır. ... devamı

5 yıl önce 6581 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ruminantlarda Abomasum Kayması

Abomasum kayması doğum sonrası bir ay içinde özellikle yaşlı ve iri süt sığırlarında orta çıkar. ... devamı

5 yıl önce 4884 Okunma Diğer Ürünler

Rumen Asidozundan Korunma

Rumen Asidozu korunmada en önemli faktör, hayvanlara verilen rasyonun dengeli olmasıdır. ... devamı

5 yıl önce 5519 Okunma Diğer Ürünler

Proteolitik Mikroorganizmalar (Bakteriler)

Bu bakteri grubu proteinleri hidrolize ederek proteaz enzimi salgılarlar. ... devamı

5 yıl önce 11902 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kuru Gıda Depolama Talimatı

Kuru gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve bulaşmaların engellenmesidir. ... devamı

5 yıl önce 21419 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Broyler ( Broiler ) Tavuk Yetiştiriciliği

Broiler tavuk olarak adlandırılan Etlik Piliç yetiştiriciliği dışarıdan bakıldığında oldukça kolay ve basit görünen bir yetiş ... devamı

5 yıl önce 20161 Okunma Diğer Ürünler

Süt Proteinleri

Sütteki kuru maddenin yaklaşık %27’sini oluşturan süt proteinleri en önemli temel bileşendir. ... devamı

5 yıl önce 16331 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği