Tavuklarda Bakteriyel Solunum Sistemi Hastalıkları ... devamı
Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı
Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar içerisinde düşük sıcaklık ve uzun sürede ısı uygulaya ... devamı
Plakalı pastörizatörler bir seri plakadan oluşur. Plakalar arasına yüksek sıcaklığa dayanıklı contalar yerleştirilmiştir. ... devamı
GDO,bitki ve hayvanların istenilen bir özellik katmak için başka bir canlıdaki genetik özelliği kopyalayarak diğer canlıya ak ... devamı
Sütün, tipik kendine özgü bir kokusu yoktur. Fakat, çevresindeki kokuları kolaylıkla alma özelliğine sahiptir . ... devamı
Kümeslerin bakımında hedef; yemlikler, suluklar ve kümes zemininin düzenli aralıklarla temizlenmesidir. ... devamı
İndikatör mikroorganizmalar olarak en önemli grup fekal kontaminasyon indeksi bakterilerdir. ... devamı
Ligorin Tavukları ,Lohman Brown Tavuğu, Rhode Island Red, Nick Brown Tavuk, Amrock (Alman),Atak ve Atak-s Tavukları,Wyondate, ... devamı
Tavuk vebası, virüs etkenli bir hastalıktır.Dışkı,gırtlak ve burun sümüğü ile bulaşmaktadır.Kuluçka süresi 3-4 gündür. ... devamı
Gıda ürünlerinin kalori değerleri hesaplanırken öncelikle numunenin kül, protein, yağ ve nem analizleri yapılır. ... devamı
Soğuk zincir, geresinimi olan gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kendi özelliklerini koruyabilmesi iç ... devamı