HABERLER

Tavuklarda Bakteriyel Solunum Sistemi Hastalıkları

Tavuklarda Bakteriyel Solunum Sistemi Hastalıkları ... devamı

5 yıl önce 13743 Okunma Diğer Ürünler

Kodeks Alimentarius Nedir?

Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı

5 yıl önce 8618 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sous-Vide Yöntemi ile Pişirme

Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar içerisinde düşük sıcaklık ve uzun sürede ısı uygulaya ... devamı

5 yıl önce 5791 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Plakalı Pastörizatörler ve Çalışma Prensipleri

Plakalı pastörizatörler bir seri plakadan oluşur. Plakalar arasına yüksek sıcaklığa dayanıklı contalar yerleştirilmiştir. ... devamı

5 yıl önce 8430 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Ne Demektir?

GDO,bitki ve hayvanların istenilen bir özellik katmak için başka bir canlıdaki genetik özelliği kopyalayarak diğer canlıya ak ... devamı

5 yıl önce 8034 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün Organoleptik Özellikleri

Sütün, tipik kendine özgü bir kokusu yoktur. Fakat, çevresindeki kokuları kolaylıkla alma özelliğine sahiptir . ... devamı

5 yıl önce 12948 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kışın Tavuk Bakımı

Kümeslerin bakımında hedef; yemlikler, suluklar ve kümes zemininin düzenli aralıklarla temizlenmesidir. ... devamı

5 yıl önce 10543 Okunma Diğer Ürünler

Fekal Kontaminasyon İndeksi

İndikatör mikroorganizmalar olarak en önemli grup fekal kontaminasyon indeksi bakterilerdir. ... devamı

5 yıl önce 8491 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

En Çok Yumurta Yapan Tavuk Cinsleri

Ligorin Tavukları ,Lohman Brown Tavuğu, Rhode Island Red, Nick Brown Tavuk, Amrock (Alman),Atak ve Atak-s Tavukları,Wyondate, ... devamı

5 yıl önce 43057 Okunma Diğer Ürünler

Önemli Tavuk Hastalıkları

Tavuk vebası, virüs etkenli bir hastalıktır.Dışkı,gırtlak ve burun sümüğü ile bulaşmaktadır.Kuluçka süresi 3-4 gündür. ... devamı

5 yıl önce 23283 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Enerji Hesaplanması

Gıda ürünlerinin kalori değerleri hesaplanırken öncelikle numunenin kül, protein, yağ ve nem analizleri yapılır. ... devamı

5 yıl önce 15746 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün İşlenmesinde Soğuk Zincir

Soğuk zincir, geresinimi olan gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kendi özelliklerini koruyabilmesi iç ... devamı

5 yıl önce 5078 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği